search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται (video)

27.01.2023 14:31
mitsotakis-12-new

«Πέντε μήνες ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και μόλις τώρα το κάνατε. Εδώ και στις κάλπες λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους» ειπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση, δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν ή τιμωρούν» συνέχισε και συμπλήρωσε:

«Μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη φράση του Αλέξη Τσίπρα «Ένοχος ή βλάξ», υπενθύμισε ότι η φράση αυτή προέρχεται από τον μακαριστό εκδότη της «Ελευθεροτυπίας», Κίτσο Τεγόπουλο, και αναφερόταν στο σκάνδαλο Κοσκωτά, στο οποίο είχαν εμπλακεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Μένιος Κουτσόγιωργας και ο νυν συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, συμπληρώνοντας ότι «από τα πάμπερς περάσαμε στις μαύρες σακούλες» (αναφορά στην κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα).

Για το ζήτημα των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα απευθύνθηκα στον ελληνικό λαό. Οι απόψεις μου κρίνονται όπως και οι δικές σας. Εγώ δεν κρύβομαι κ. Τσίπρα και δεν έχω πάθει αφωνία, εσείς δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά από τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης – αφού επισήμανε ότι η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, είναι απόρρητη – απαίτησε να μάθει αν στο περιεχόμενό αυτής που έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ονόματα, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή που έλαβε ο ίδιος ονόματα παρακολουθούμενων δεν υπήρχαν.

Μάλιστα, ακολούθησε και διάλογος, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι το έγγραφο που έλαβε από τον κ. Ράμμο αφορούσε σε ερώτημα περί παρακολουθήσεων συγκεκριμένων προσώπων. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η επιστολή που έλαβε ο ίδιος δεν υπήρχαν ονόματα, ενώ τόνισε ότι οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Ο Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα «ρυπαρά δίκτυα», για τα οποία μιλά η κυβέρνηση, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Α. Τσίπρα, διερωτώμενος γιατί ο ίδιος γνωρίζει ονόματα φερόμενων ως παρακολουθούμενων και ο ίδιος δεν τα ήξερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εσωτερική πληροφόρηση, ενδεχομένως και από την ΑΔΑΕ, ενώ επισήμανε ότι στο τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι παρακολουθήσεις έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα, αναφερόμενος στις υποκλοπές στο ΚΚΕ, αλλά και τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ λέει ότι υπεισέρχεται μόνο στον νόμο και όχι να εξετάζει την κρίση των δικαστών, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να παραληφθεί με άκρως θεατρικό ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική γιατί αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος που εμπλουτίσατε, λέει, και με άλλα στοιχεία» και τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους. Σας ερωτώ αν εμπιστεύστε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή αν επικρατεί η αντίθετη άποψη. Είναι απαράδεκτες τέτοιες εκφράσεις για τους δικαστές. Η ανεξαρτησίας της ελληνικής δικαιοσύνης απαιτεί σεβασμό στους δικαστές».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «δώσει εξηγήσεις και μια δημόσια συγγνώμη για το διασυρμό της πατρίδας, για το διασυρμό με τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας, όταν συμμετείχατε με τα στελέχη σας στον πρωτοφανή διασυρμό, όταν σας είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία», λέγοντας δηκτικά «αν το καταλαβαίνετε ότι παίζεται το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή είστε επικίνδυνος», αλλά και σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ήξερε εξαρχής ότι δεν υπήρχε «μικρή Μαρία» επειδή έχει μυστικές υπηρεσίες που λειτουργούν.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί ακόμα και σήμερα στελέχη του κόμματός σας να λένε ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα. Θα γκρεμίσετε τον φράχτή στον Έβρο ή θα συνεχίσετε να τον φτιάχνετε; Και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσετε», ενώ επιστρέφοντας στην υπόθεση Καλογρίτσα, κάλεσε τον Α. Τσίπρα να απαντήσει αν εξακολουθεί να καλύπτει τον κ. Παππά για τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, διερωτώμενος «πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα; Έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη Βουλή, επί λέξει για να το ακούσει και ο βαρύς κ. Πολάκης: Πολάκη μην φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που με έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου. Γιατί δεν κάνετε μήνυση τώρα στον κ. Καλογρίτσα. Εσείς ο βαρύς μάγκας κάνετε του μήνυση αν είναι ψέμα όλα αυτά. Πού πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε;» και ζητώντας «να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα;».

Απαντώντας, δε, στις αναφορές του Α. Τσίπρα περί αμυντικών προγραμμάτων, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι μία κυβέρνησης που θωρακίζει τη χώρα», τονίζοντας, μάλιστα, ότι «δεν βλέπετε το γείτονά μας απέναντι; Πού νομίζετε ότι είμαστε, στο Λουξεμβούργο;» και λέγοντας ότι «αν θυμηθούμε την κατάσταση των ναυπηγιών της χώρας, αυτή η κυβέρνηση έσωσε και τον Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα και έδωσε χιλιάδες θέσεις εργασίας», ενώ για τον τομέα της οικονομίας, κάνοντας μια σύγκριση διερωτήθηκε «πόση ήταν η ανάπτυξη επί Τσακαλώτου; 0.5% η χαμηλότερη στην ΕΕ. Μπράβο σας, ουραγοί. Το κατάλαβαν καλά οι Ελληνες πολίτες. Διπλάσια και τριπλάσια του Μ.Ο. της Ευρώπης επί των ημερών μας», προσθέτοντας ότι «ύστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις είμαστε έτοιμοι να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα. Και μιας επιλέξατε να αναφερθείτε στο περίφημο μαξιλάρι, ήταν το ενέχυρο δανειστών».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεοπτικές άδειες: Ομόφωνα αθώοι Λευτέρης Κρέτσος και Ιωάννης Καλογρίτσας

Τσίπρας: Απόλυτα εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης, κατηγορούμενος κι όχι κατήγορος (Video)

Κατερίνα Παπανικολάου: Οι βουλευτές της ΝΔ με πρότειναν για τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:05