search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:32
MENU CLOSE

Ουκρανία – «Χολή» από την ρωσική τηλεόραση για Leopard: «Ξεδοντιασμένες γάτες» που θα πυρποληθούν στο μέτωπο (Video)

27.01.2023 12:26
leopard tank

Ξεδοντιασμένες λεοπαρδάλεις και ταλαιπωρημένα Abrams είναι τα άρματα μάχης που υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν στην Ουκρανία η Γερμανία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την ρωσική κρατική τηλεόραση, που προσπαθεί να υποβαθμίσει την αξία της νέας στρατιωτικής βοήθειας που θα λάβει το Κίεβο.

Το κανάλι Rossiya-24 TV έχει αρχίσει μάλιστα να μεταδίδει μία σειρά από ρεπορτάζ με βιτριολικό  περιεχόμενο. Σε ένα από αυτά ο παρουσιαστής λέει ότι «οι ξεδοντιασμένες γάτες» που στέλνει η Γερμανία, δηλαδή τα άρματα μάχης Leopard είναι «απαρχαιωμένα», βαρύτερα, λιγότερο ευέλικτα και με μικρότερο βεληνεκές πυρών σε σύγκριση με τα ρωσικά T-90.

«Σύμφωνα με υπολογισμούς την ώρα που τα γερμανικά σιδερένια ζώα θα βρεθούν στο βεληνεκές των ρωσικών Τ-90, τα οποία έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές, τα περισσότερα από τα τανκς του εχθρού θα πυρποληθούν», λέει ο παρουσιαστής του ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι τα γερμανικά άρματα έχουν περιορισμένες επιλογές ως προς τα πυρομαχικά που διαθέτουν και οι βολές τους έχουν βεληνεκές 2,5 χιλιομέτρων.

Μάλιστα προβάλλεται και γράφημα με το οποίο συγκρίνονται τα χαρακτηριστικά ενός ρωσικού Τ-90 και ενός Leopard. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του ρεπορτάζ τα μισά από τα άρματα μάχης που θα στείλει το ΝΑΤΟ θα χτυπηθούν πριν καν φτάσουν στο πεδίο της μάχης.

Σε άλλο βίντεο τα αμερικανικά Abrams χαρακτηρίζονται «ταλαιπωρημένα άρματα» και μάλιστα προβάλλονται εικόνες που δείχνουν τέτοια τανκς να έχουν κολλήσει σε διάφορα πεδία μάχης κατά το παρελθόν. Επιπλέον η ρωσική τηλεόραση φροντίζει να παρουσιάσει τις αμυντικές αδυναμίες του αμερικανικού άρματος, που το καθιστούν ευάλωτο στα πλήγματα των ρωσικών αρμάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Eπέβαλαν κυρώσεις στον αντιπρόεδρο και στον πρώην πρόεδρο της Παραγουάης – Τους κατηγορούν για διαφθορά

Wagner: «Εγκληματική οργάνωση» λέει η Ουάσινγκτον – Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της στις ΗΠΑ

Qatargate: Παραμένουν στη φυλακή Τζιόρτζι και Ταλαμάνκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07