search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:30
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η «σακούλα» με τα 37 δισ. και η «προληπτική» αποδόμηση των επιθέσεων Μητσοτάκη

27.01.2023 17:40
tsipras-1234-new

Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να προλάβει τα επιχειρήματα της ομιλίας του πρωθυπουργού που θα ακολουθούσε, τις γνωστές από τον δημόσιο διάλογο επιθέσεις που εξαπολύει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μοτίβου «ίδιοι είμαστε και άρα δεν δικαιούστε να ομιλείτε».

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκατέλαβε ως «ομολογία ενοχής» την τακτική του πρωθυπουργού να πετιέται η μπάλα στην εξέδρα και να μετακινείται η συζήτηση σε όλη την υπόλοιπη ατζέντα πλην της «ταμπακέρας».

«Ακριβώς επειδή γνωρίζεται ότι η ενοχή σας δεν αμφισβητείτε το μόνο που απομένει είναι μια απονενοημένη απόπειρα συμψηφισμού», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως αν ο πρωθυπουργός θέλει συζήτηση για την οικονομία τότε να ορίσει μια προ ημερησίας ή ακόμη και τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Το δια ταύτα του Αλέξη Τσίπρα ήταν πως δεν μπορεί ένα κόμμα που χρωστάει στις τράπεζες, που έχει επιδοθεί σε φαγοπότι και που χρεοκόπησε την χώρα δυο φορές (το 2009 και το 2014) να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει μαθήματα ηθικής και να ισχυρίζεται πως «όλοι είναι ίδιοι».

Η σχετική αναφορά έχει ως εξής: «Πείτε μας σε ποια συμφωνία έχετε έρθει με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να βρίσκεστε ακόμη σε οικονομική λειτουργία; Πώς τα καταφέρνετε να τα βρίσκετε με τις τράπεζες και να μεταθέτετε συνέχεια την καταβολή των οφειλών σας, όταν απελπισμένοι δανειολήπτες χάνουν το σπίτι τους από τους λογής Πάτσηδες που τους κυνηγάνε για το ένα χιλιοστό του χρέους σας;  Το υπουργικό σας συμβούλιο χρωστάει συνολικά 13 εκατ. ευρώ. «Θα τολμήσετε εσείς οι μπαταχτσήδες του δημόσιου χρήματος να μιλάτε για το ήθος των άλλων»; Το κόμμα του Πάτση, του Στάση, του Χειμαρα, του Μαραβέγια, της Νικολάου, του Πέτσα. Εσείς που μεγαλώσατε με τις χορηγίες της Siemens και τα σπίτια του Βολταίρου».

Ήταν δε η γέφυρα για να αναφερθεί στην «επωδό» των γαλάζιων για τις «μαύρες σακούλες» με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα και το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες με κατηγορούμενο το Νίκο Παππά:

«Τολμάτε εσείς να περιφέρετε στο δημόσιο βίο κατασκευές και ψεύδη για “μαύρες σακούλες” που μια μάρτυρας υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου, τόλμησε να εξιστορήσει, αλλά θα αντιμετωπίσει γι’ αυτό τις νόμιμες συνέπειες»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, μια «σακούλα» είχε και την παρέδωσε στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία, «και δεν ήταν καθόλου μαύρη ήταν μια “σακούλα” με 37 δισ., που αν δεν υπήρχε σήμερα η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να αντέξει τα χτυπήματα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σήμερα θα ήμασταν ξανά σε χρεοκοπία και σε μνημόνια. Αυτή ήταν η δική μας συνεισφορά, το χρέος μας στην ιστορία και στο λαό και στο έθνος».

Με αυτό τον τρόπο απάντησε προκαταβολικά όπως προαναφέρθηκε και παράλληλα άδραξε την ευκαιρία να επισημάνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ήδη από το περασμένο φθινόπωρο με αφορμή τις υποκλοπές. Ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει «κατασκευές» και «ψεύδη» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και να πορευτεί με αντιπερισπασμούς, εν προκειμένω συνολικά και όχι μόνο με σε σχέση με τις υποκλοπές.

«Θα τα πούμε όμως όλα αυτά και στο μέλλον, διότι αυτό έχετε αποφασίσει. Να πάμε στις εκλογές με αντιπερισπασμούς και με κατασκευές. Αυτό σας έμεινε μόνο ως σανίδα σωτηρίας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους λέγοντας «σας παραδίδω στην κρίση της ιστορίας» και έκανε την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα μείνει στην Ιστορία ως μεγάλη πληγή για την χώρα, την κοινωνία, την οικονομία, μα πάνω απ’ όλα για την Δημοκρατία.

Διεμήνυσε τέλος πως μετά την Ύβρη έρχεται η Νέμεσις και η κάθαρση δια της λαϊκής ψήφου και ανήγαγε σε «υποχρέωση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου» να μην επιτρέψουν σε καμία άλλη κυβέρνηση, σε κανένα άλλο πολιτικό να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Η πραγματική μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού και την καταθέτει μόνο το ΚΚΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Ομόφωνα αθώοι Λευτέρης Κρέτσος και Ιωάννης Καλογρίτσας

Πρόταση δυσπιστίας: «Βαρύ έγκλημα κατά της Δημοκρατίας οι υποκλοπές» είπε η Σοφία Σακοράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:25