search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:37
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Σοκ και αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο από την αστυνομική δολοφονία του 29χρονου Τράι Νίκολς (Videos)

28.01.2023 14:29
memphise

Σοκ τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον πλανήτη έχουν προκαλέσει τα βίντεο από την νέα υπόθεση θανάτου Αφροαμερικανού εξαιτίας αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά στο Μέμφις με θύμα τον 29χρονο Τράι Νίκολς.

Στα τέσσερα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μέμφις με την αρχηγό της να χαρακτηρίζει «απάνθρωπα» όσα είδε, φαίνονται οι αστυνομικοί να ξυλοκοπούν ανηλεώς τον 29χρονο μετά από τροχονομικό έλεγχο στις 7 Ιανουαρίου, με τον έλεγχο αυτό, μάλιστα, να μην στοιχειοθετείται, όπως απέδειξε η έρευνα που ακολούθησε.

Ο άτυχος Νίκολς, ο οποίος εκλιπάρησε τους αστυνομικούς λέγοντας τους – όσο του επέτρεπαν τα χτυπήματά τους – «αφήστε με να πάω σπίτι μου», άφησε την τελευταία του πνοή τρεις ημέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, από τα βαρύτατα τραύματα που του προκάλεσαν καρδιακή ανακοπή και ηπατική ανεπάρκεια.

Εκτός, δε, από τον άγριο ξυλοδαρμό, τα βίντεο δείχνουν ότι και το ασθενοφόρο που κλήθηκε, έφτασε στο σημείο με 20 λεπτά καθυστέρηση.

Τα ιδιαιτέρως σκληρά βίντεο τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ) προκάλεσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις στις ΗΠΑ με τη μητέρα του 29χρονου να καλεί για ειρήνη λέγοντας ότι «τα επεισόδια στους δρόμους δεν είναι αυτό που πρέσβευε ο γιος μου».

Ακόμα, δε, και όταν άφησαν τον Νίκολς σχεδόν αναίσθητο στο πλαί ενός εκ των περιπολικών, οι αστυνομικοί συνέχισαν την αγριότητα με έναν εξ αυτών να τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού και έναν να του ρίχνει με taser.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ο ίδιος ο Νίκολς φώναζε «μαμά, μαμά» ενώ οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν ανηλεώς.

Διαβάστε επίσης:

Νέα επίθεση στην Ιερουσαλήμ – Τουλάχιστον δύο τραυματίες (Video)

Μέμφις: Σοκαριστικό video από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου: «Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05