search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:38
MENU CLOSE

Πώς θα κάνετε ηλεκτρονικές αγορές στο λεπτό με ένα QR Code – Βήμα-βήμα η διαδικασία

31.01.2023 12:34
scanning new

Ψωνίστε, σκανάρατε, τελειώσατε. Τόσο ευκολα, χωρίς κάρτες ή μετρητά, pin και extrapin κλπ,κλπ θα γίνονται πλέον οι ηλεκτρονικές αγορές.

Οποιος βιάζεται λοιπόν ή οποιος απλά θέλει, από την άνεση του καναπέ του, να κάνει τις αγορές σε οποιοδήποτε διαδικτυακό κατάστημα  έχει άλλο ένα εργαλείο στη διαθεσή του

Ειδικότερα τη δυνατότητα να πληρώνουν απευθείας από τον τραπεζικό τους λογαριασμό για τις ηλεκτρονικές αγορές τους, με δυνατότητα σάρωσης ενός QR Code, θα έχουν πλέον οι καταναλωτές μέσω της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS Payments, που διαθέτει η ΔΙΑΣ ΑΕ, σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες.

 Συγκεκριμένα, η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών που πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό κατάστημα, με χρέωση λογαριασμού πληρωμών μέσω mobile banking.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μέσω της νέας λειτουργικότητας σάρωσης QR Code της υπηρεσίας IRIS Payments, η συναλλαγή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του εμπόρου, ενώ από την πλευρά του ο πελάτης έχει τον απόλυτο έλεγχο της πληρωμής στο mobile banking της τράπεζας του, όπου και γίνεται η χρέωση του λογαριασμού του.

Οι εισπράξεις καταλήγουν ως πίστωση στον ΙΒΑΝ που τηρεί ο έμπορος στη συνεργαζόμενη τράπεζα, και η ενημέρωση για την είσπραξη γίνεται άμεσα.

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ο καταναλωτής στη σελίδα πληρωμής του e-shop στο laptop/desktop του, επιλέγει IRIS Payments και τότε εμφανίζονται δύο δυνατότητες πληρωμής:

   α) πληρωμή μέσω e-banking της τράπεζάς του

   β) πληρωμή μέσω mobile banking app με σάρωση QR Code

 Εφόσον επιλέξει την πληρωμή με QR Code:

Σαρώνει το QR Code που προβάλλεται στο e-shop με το mobile banking app του.

Επιλέγει τον λογαριασμό που επιθυμεί να χρεωθεί την τιμή του προϊόντος για την αγορά. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει το ποσό, καθώς αυτό εισάγεται αυτόματα.

Εγκρίνει τη συναλλαγή και ενημερώνεται άμεσα για την αγορά στη σελίδα του e-shop στο laptop/desktop του. 

Διαβάστε επίσης

Καύσιμα: Στα ύψη η αμόλυβδη – Άγγιξε τα 2 ευρώ (Video)

Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Έρχονται τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:35