search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:33
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δηλώσεις στο Ζάππειο για τον προεκλογικό σχεδιασμό με ολίγη… από σασπένς

31.01.2023 07:24
Tsipras765- new

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο «τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου».

Με δεδομένη την αιφνιδιαστική ανακοίνωση (δεν ήταν γνωστός σχετικός προγραμματισμός από πριν) και το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου κρατά κλειστά χαρτιά για το ποιο ακριβώς θα είναι το περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτιμάται ότι θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση με «είδηση». Πάντως από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι δεν επίκειται ανακοίνωση ψηφοδελτίων.

Ενδιαφέρον δε, παρουσιάζει η αναφορά στο σχετικό δελτίο τύπου πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις δηλώσεις που θα κάνει «θα απαντήσει σε περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από τους εκπροσώπους του εγχώριου και ξένου Τύπου».

Σημειώνεται, πως μία μέρα μετά, την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλία στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ στην συνέχεια, στα τέλη της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης είναι προγραμματισμένες δύο ακόμη συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Άρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να αναδείξει τις δηλώσεις που θα κάνει σε πλαίσιο διακριτό από εκείνο μιας προεκλογικής ομιλίας.

Κόντρα Μάντζου – Τσαπανίδου για τις μετεκλογικές συγκλίσεις

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε χθες η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπης Τσαπανίδου μετά από επίθεση του πρώτου στην δεύτερη με αφορμή δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανέφερε ότι μια «μια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκληση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκληση». Ερωτηθείσα για το αν μιλά για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως είναι ένα παράδειγμα και διερωτήθηκε προς τον συνομιλητή της Δ. Οικονόμου «Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση, δεν ήταν;(…) Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;».

Ακολούθησαν δηλώσεις του Δημήτρη Μάντζου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο οποίος δήλωσε πως εκπλήσσεται «από την ταχύτητα με την οποία η κ. Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε “ψεκασμένα” σενάρια και συνωμοσιολογία».

Η Πόπη Τσαπανίδου στην απάντησή της κατέθεσε την δική της έκπληξη για την επίθεση αυτή, αφορμή για την οποία στάθηκε «το ερώτημα που έθεσα για το σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του πρωθυπουργού». Παράλληλα παρέπεμψε σε δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ο οποίος «έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», αλλά και σε πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου, την περασμένη Τρίτη (στο Κόντρα Channel) όταν σε εκπομπή έκανε ανάλογη αναφορά χωρίς βέβαια να κατονομάσει κόμματα. «Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιολόγος;» ήταν το ερώτημα που απεύθυνε η Πόπη Τσαπανίδου στον κ. Μάντζο.

Αν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανήλθε και με ανακοίνωση, από την Κουμουνδούρου δεν έδωσαν συνέχεια δημόσια, καθώς, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διατηρήσει «ζωντανά» τα ανοίγματα στο ΠΑΣΟΚ με στόχο την προοδευτική κυβέρνηση μετά την κάλπη της απλής αναλογικής. Ανοίγματα των οποίων, ωστόσο, η άλλη όψη είναι η πολιτική πίεση προς την Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου το ρήγμα που προκάλεσαν οι υποκλοπές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μη γεφυρωθεί.

Ζητούν παραίτηση Θεοδωρικάκου

Στο μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις του Βήματος για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας με «ανθρώπους του υποκόσμου», ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, και στην συνέχεια την παραίτησή του όταν με την απάντησή του ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε.

«Η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία» ανέφερε το Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτοντας πως «η προσπάθειά του όμως να πείσει πως δεν γνώριζε ούτε καν για τα ευρήματα υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της με τη μαφία επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και επί δικής του Υπουργίας, δεν είναι απλά γελοία αλλά εξοργιστική». Ακολούθως έθεσε 6 ερωτήματα στον υπουργό που έμειναν αναπάντητα από την αντίδρασή του και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης

Οργή Θεοδωρικάκου για τα δημοσιεύματα για Greek Mafia και «στραβά μάτια» σε υπόθεση ναρκωτικών

Ειδικό Δικαστήριο – Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν

Θεοδωρικάκος: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα ναρκωτικά αποκάλυψε το MEGA (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:31