search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:14
MENU CLOSE

Φαρμακονήσι: Σχεδόν καθημερινός «πόλεμος» ελληνικού και τουρκικού λιμενικού – Πάνω από 50 περιστατικά – καρμπόν σε λίγους μήνες

02.02.2023 15:57
farmakonisi

Με αφορμή το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, με την προσπάθεια εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, ξέσπασε νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το τελευταίο τρίμηνο έχουν σημειωθεί δεκάδες περιστατικά με παρόμοιο τρόπο δράσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί πάνω από 50 περιστατικά αντίστοιχα με αυτό του Φαρμακονησίου στο Ανατολικό Αιγαίο.

Βίντεο ντοκουμέντο από το Φαρμακονήσι – Τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Σε βίντεο που έχει έρθει στη δημοσιότητα, φαίνονται κινήσεις που δείχνουν πρόθεση εμβολισμού του ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό.

Η Τουρκία, με ανακοίνωσή της, επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, αναφέροντας πως η ελληνική ακτοφυλακή μπήκε στα τουρκικά ύδατα: «Πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής απομακρύνθηκε από την περιοχή από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και οι αλιευτικές δραστηριότητες των τουρκικών αλιευτικών σκαφών εξασφαλίστηκαν. Την 1η Φεβρουαρίου 2023, ορισμένοι ελληνικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησαν εικόνες του ελληνικού σκάφους σαν να επρόκειτο για ένα νέο περιστατικό, όπου φαίνεται άνδρες να πυροβολούν στον αέρα, ενώ διαφεύγει κατόπιν καταδίωξης του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής».

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, αποδεικνύει την καθημερινή πραγματικότητα των τουρκικών προκλήσεων. Πρόκειται για προκλήσεις που επαναλαμβάνονται και φτάνουν σε επικίνδυνη κλιμάκωση. Επίσης, στο βίντεο φαίνεται και η αποφασιστικότητα και ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν τα στελέχη του Λιμενικού.

Απάντησαν στον εμβολισμό βάζοντας το τουρκικό σκάφος στα απόνερά του, προκειμένου να το σταματήσουν από το να πλησιάσει κι άλλο το ελληνικό σκάφος.

Οι συμμαχίες της Αθήνας

Η Αθήνα, από πλευράς της, απαντά με συμμαχίες καθώς ξεκάθαρη είναι η ικανοποίηση που υπάρχει από την απόλυτη στήριξη του Ισραήλ στις ελληνικές θέσεις, στον σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, σύμφωνα με το OPEN.

Παράλληλα, η Αθήνα βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με το Κάιρο, ενώ ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ στη Λιβύη -καθώς η προσοχή είναι στραμμένη και εκεί, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ιταλία, συμφωνία για την οποία η Ελλάδα δεν φέρεται ευχαριστημένη.

Διαβάστε επίσης:

Εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού στο 401 – Δεν υπήρξε τραυματισμός

Απεργία ΣΕΗ: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Τι ζητούν οι άνθρωποι του Πολιτισμού (photos)

Βιασμός 4χρονου: «Βλέπαμε στην τηλεόραση τα “παιχνίδια” με τον μπαμπά και τη γιαγιά» – Οι αποκαλύψεις του παιδιού (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:08