search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Νέα επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ: Πίσω στους… «αγανακτισμένους»

02.02.2023 14:14
oikonomou1212_new

Σχεδόν 12 χρόνια πίσω γύρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκειμένου να επιτεθεί εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σχετικά με την προεκλογική τακτική της ΝΔ.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο μπρίφινγκ, ο Γιάννης Οικονόμου, θέλοντας να αποδείξει τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τραμπισμός α λα γκρέκα», ξαναθύμισε την περίοδο των «αγανακτισμένων» (2011), καθώς ανέφερε ότι «οι πολίτες τον θυμούνται (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) να επιχαίρει όταν οι ομάδες της πάνω και της κάτω Πλατείας πολιορκούσαν το Κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας και ζητούσαν εν χορώ να καεί η Βουλή υποχρεώνοντας τους βουλευτές να φύγουν μέσα από τον Εθνικό Κήπο υπό αστυνομική προστασία με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν δίπλα τους».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, μίλησε για το «καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015» όταν, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας οργάνωνε σύστημα εξόδου από την ΕΕ και σχεδίαζαν έφοδο στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και παρακαλούσαν τον κ. Πούτιν να τους δώσει χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τότε έλεγαν με νόημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν -λέει- τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό. Τότε που έκαναν απονενοημένο άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα το οποίο μας έφερε ένα μόλις βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και τη συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα λατινοαμερικανικού τύπου που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από το 2019 ως σήμερα δεν άλλαξε, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών σημείωσε ότι «αυτοί που παρακολουθούσαν υπουργούς και συνεργάτες κατά παραδοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα. Αυτοί που πήγαν στο Ισραήλ και δοκίμαζαν λογισμικά παρακολούθησης επί ελληνικών στόχων γίνονται ο πολιτικός εκφραστής, γίνονται ο υποστηρικτής ρυπαρών δικτύων ώστε να πουν ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Σπεύδουν να προκαταβάλουν τη δικαιοσύνη ώστε να έχουν την ευκαιρία από το σκοτάδι να σπιλώσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προτού τα πραγματικά στοιχεία από τη δικαστική διερεύνηση έρθουν στο φως».

Επίσης, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι «θέλει με υλικό από ψέματα κι από λάσπη να πλάσει μια εικόνα χώρας εφιάλτη και να εμφανιστεί τάχα σαν ο εγγυητής της ομαλότητας και της δημοκρατίας» αλλά τόνισε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί πια εκβιαστικά», και κατηγορώντας τον Α. Τσίπρα ότι εισηγείται μία πρόταση ριζικής αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης και λέγοντας ότι «επιδιώκει μια πεζοδρομιακή εκδοχή της δημοκρατίας κι έναν υπαρκτό λαϊκισμό όπου όλοι οι θεσμοί καταργούνται και αντικαθίστανται από το κόμμα και τις επιδιώξεις του ενός, του ηγέτη».

«Δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε αυτό το κλίμα» τόνισε ο Γ. Οικονόμου, ωστόσο, επισήμανε ότι στην κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσουν δυναμικά και να προστατεύσουν την ελληνική Δημοκρατία από οποιαδήποτε πρόκληση και προσπάθεια αποσταθεροποίησης ή απονομιμοποίησής της. Ακόμη είπε πως με αποφασιστικότητα δεν θα αφήσουν καμία διαβολή να διαχέεται στο δημόσιο στίβο. «Πρώτη και βασική μας μέριμνα είναι η θεσμική και κόσμια αντιπαράθεση. Αντιπαράθεση θέσεων, ιδεών και κυρίως έργων», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα εμποδίσει το κόμμα Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις εκλογές. Όπως ανέφερε, με τη διάταξη αυτή «επεκτείνεται η υφιστάμενη ρύθμιση που απαγορεύει να συμμετέχουν στην ηγεσία πολιτικού κόμματος όσοι έχουν καταδικαστεί για ιδιαιτέρως απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της Πολιτείας, περιλαμβανομένης όχι μόνο της εικονικής ηγεσίας, αλλά της πραγματικής ηγεσίας, όσων δηλαδή ασκούν την πραγματική ηγεσία του κόμματος. Επιπλέον, κατά την ανακήρυξη συνδυασμών θα λαμβάνεται υπόψη η τυχόν καταδίκη στελεχών των κομμάτων για τα αδικήματα αυτά. […] Την κρίση για τα κωλύματα αυτά θα κάνει ο Άρειος Πάγος κατά το στάδιο της ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ελπίδα ότι η διάταξη θα λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή διακομματική στήριξη, λέγοντας ότι «είναι χρέος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να εξαντλήσουν κάθε συνταγματική δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επανέλθουν μαύρες σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας και να μην δοθεί βήμα σε εκείνους που επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, αξιοποιώντας την ανοχή που ίδια η Δημοκρατία επιδεικνύει σε αυτούς. Είναι η ώρα της ευθύνης, είναι η ώρα της κοινής απάντησης για όλους μας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Βαρεμένο: Αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη πρόκληση (videos)

ΝΔ για Βαρεμένο: Άσκησε σωματική βία στην Καραμανλή – Ακραία σεξιστική επίθεση, θύμισε Χρυσή Αυγή (video)

Παναγιωτόπουλος: «Θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του σμηναγού Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Τουρούτσικα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09