search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:09
MENU CLOSE

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία στην τροπολογία για Κασιδιάρη

08.02.2023 19:57
tsapanidou

Πάει πολύ να κουνάει η ΝΔ το δάχτυλο στην Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη, ειδικά μετά και τη χθεσινή ύβρι του κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει το ΕΑΜ “από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας”» τονίζει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερομένη στην τροπολογία της κυβέρνησης για το «μπλόκο» στον Ηλ. Κασιδιάρη τονίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε».

«Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και να προτείνει τελικά ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου – Κοντιάδη, η κυβέρνηση επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη. Με ευθύνη της κυβέρνησης, λοιπόν, χάθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

Όσον αφορά στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει ότι «περισσεύει η υποκρισία» αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη ΧΑ μέχρι την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη.

» Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της ΧΑ.

» Η ΝΔ φιλοξενεί την “σοβαρή ΧΑ”, ήταν μαζί με τη ΧΑ στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν καταδίκασε ποτέ τη φασιστική βία που δέχτηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ΧΑ πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως “πολιτικό κόμμα”».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους ανθρώπους του πολιτισμού γιατί δεν μπορεί να τους ελέγξει

Οικονόμου για το «παρών» ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για Κασιδιάρη – «Η ιστορία επιφυλάσσει περιφρόνηση στους απόντες»

Βουλή: «Παρών» θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:06