search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:35
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Μπρος – πίσω της Άγκυρας στην βοήθεια από την Κύπρο – Δεν αναχώρησε τελικά η κυπριακή αποστολή

09.02.2023 18:20
syntrimmia_tourkia_new

Πολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας παρά τον θάνατο και την καταστροφή που βιώνει ο λαός της από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Δεν αναχώρησε τελικά για την Τουρκία η κυπριακή αποστολή που επρόκειτο να συμβάλλει στις προσπάθειες διάσωσης όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου, η Τουρκία ειδοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας πως οι ανάγκες της έχουν – για την ώρα τουλάχιστον – καλυφθεί.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κος Δημητρίου είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετώπισε το θέμα καθαρά από την ανθρωποκεντρική του πλευρά και ήταν από την αρχή έτοιμη να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή πολιτική διάσταση. Η αποστολή της Κύπρου που ήταν έτοιμη να αναχωρήσει για την Τουρκία αποτελείτο από 17 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση από το ψευδοκράτος προς την Άγκυρα, ώστε να μην γίνει αποδεκτή η προσφορά βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, «άλλο πράγμα η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα δοθεί, η ομάδα όμως της Πολιτικής Άμυνας για την ώρα δεν έχει αποσταλεί διότι κάποιες ανάγκες είχαν καλυφθεί».

Σημείωσε ότι «είμαστε σε στάση αναμονής και η προσέγγιση μας στο θέμα είναι ανθρωπιστική». Πρόσθεσε ότι δεν προσπαθούμε να αποκομίσουμε πολιτικό κέρδος από αυτή την προσπάθεια.

Την ίδια ώρα, ο Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκαν δυνάμεις από το ψευδοκράτος στην Τουρκία για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του φονικού σεισμού.
«Μεταφέρουμε εννέα τάγματα κομάντο στις ζώνες του σεισμού και τέσσερα άλλα τάγματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ψευδοκράτος) θα φτάσουν επίσης στην περιοχή», είπε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Επιφανειακή διάρρηξη του ρήγματος εντόπισε η ελληνική αποστολή (Photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Έλον Μασκ βάζει «κόφτη» στην χρησιμοποίηση των δορυφόρων του από τον ουκρανικό στρατό

Πώς αντιδρά η Ρωσία στην αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ σαμποτάρισαν τους αγωγούς Nord Stream

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05