search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:18
MENU CLOSE

Τουρκία: «Θαύμα» στα συντρίμμια – 6μελής οικογένεια διασώθηκε μετά από 102 ώρες (video)

10.02.2023 14:07
diaswsi_-transformed

Και ενώ οι ελπίδες λιγοστεύον στα συντρίμμια, η διάσωση μιας εξαμελούς οικογένειας στην πόλη Χατάι προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και αναπτέρωσε το ηθικό των συγγενών των αγνοουμένων αλλά και των διασωστών που δίνουν τιτάνια μάχη με τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή και 102 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 21.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, μία εξαμελής οικογένεια ανασύρθηκε ζωντανή.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με 4 παιδιά, ηλικίας από 15 έως 24 ετών).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, τα έξι μέλη της οικογένειας κατάφεραν να επιβιώσουν όλοι μαζί, κουκουλωμένοι με κουβέρτες, σε έναν μικρό χώροπου είχε απομείνει μέσα στο κατεστραμμένο οικοδόμημα.

Οι δυνάμεις των ομάδων διάσωσης μόλις ανέσυραν ζωντανή την οικογένεια ξέσπασαν σε κλάματα χαράς.

Κι άλλες διασώσεις

Εκτός όμως από τη συγκεκριμένη οικογένεια, έγιναν κι άλλες διασώσεις ατόμων που παρέμειναν περισσότερες από 100 ώρες εγκλωβισμένα στα ερείπια στην επαρχία Χατάι.

Μεταξύ τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες στα χαλάσματα, καθώς και ένα παιδί 8,5 ετών με τον πατέρα του, που βρίσκονταν 101 ώρες στα συντρίμμια.

Η διάσωση όμως που συγκλόνισε ήταν αυτή ενός βρέφους μόλις 10 ημερών μαζί με τη μητέρα του, η μικρή Yağız που ανασύρθηκε ζωντανή στην επαρχία Adiyaman της Τουρκίας από την αποστολή έρευνας και διάσωσης της Κωνσταντινούπολης μετά από 90 ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Στέλνουν βρώμικα ρούχα και ψεύτικες βλεφαρίδες στους σεισμόπληκτους! (Photos)

Τουρκία: Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ στα συντρίμμια (videos)

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Κατέρρευσε στον «αέρα» γνωστός ηθοποιός που έχει χάσει την οικογένειά του στα συντρίμμια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:05