search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 10:08
MENU CLOSE

Αγίου Βαλεντίνου: Στα sex shops για δώρα οι Θεσσαλονικείς – Τι προτιμούν (Photos)

13.02.2023 12:13
AGIOSVALENTINOS NEW

Τη φήμη που θέλει την Θεσσαλονίκη να είναι, μία τουλάχιστον, από τις πιο ερωτικές πόλεις της Ελλάδας βάλθηκαν να επιβεβαιώσουν οι κάτοικοί της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΤhessToday.gr ήδη από σήμερα, παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου… συρρέουν στα sex shops της πόλης προκειμένου να αγοράσουν δώρα.

Τι επιλεγουν; Κυρίως ερωτικά βοηθήματα και σέξι εσώρουχα.

«Του Αγίου Βαλεντίνου έχουμε κάθε χρόνο μεγάλη κίνηση. Υπάρχει μια προτίμηση στα κόκκινα και σε πράγματα που αφορούν κυρίως ζευγάρια. Όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος απελευθερώνεται όλο και περισσότερο. Υπάρχει βελτίωση όσον αφορά τα ταμπού», αναφέρει η κα. Πωλίνα Μπετχαβά, ιδιοκτήτρια sex shop στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζει, για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου οι περισσότεροι ψωνίζουν κυρίως ερωτικά βοηθήματα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει το ζευγάρι και λιγότερο toys αποκλειστικά για ατομική χρήση.

Αυτές τις μέρες στο κατάστημά της έρχονται κυρίως straight ζευγάρια, άνδρες και γυναίκες, καθώς και γκέι, ενώ ο μέσος όρος χρημάτων που ξοδεύουν για το δώρο του συντρόφου τους κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ.

Φυσικά υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, με δωράκια που ξεκινούν από πέντε ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 150. Σύμφωνα με την κα. Μπετχαβά, «οι Θεσσαλονικείς δίνουν λεφτά σε αυτό τον τομέα. Το τιμάνε το σπορ. Του Αγίου Βαλεντίνου παίρνουν πράγματα για να δοκιμάσουν κάτι καινούριο μεταξύ τους. Υπάρχει μεγαλύτερη τάση για πειραματισμό.

Υπάρχουν βέβαια πολλές επιλογές και μεγάλη ποικιλία. Έχουμε ζάρια που ξεκινούν από τέσσερα ευρώ. Έχουμε και κάποια επίχρυσα toys που μπορεί να φτάσουν και τα 150 ευρώ. Στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς περίπου 5.000 κωδικούς».

«Οι πελάτες έρχονται συνειδητοποιημένοι»

Οι πελάτες της είναι από 18 έως 85 ετών, ωστόσο οι περισσότεροι «θαμώνες» του καταστήματος είναι μεταξύ 30 και 40 ετών.

Πάντως η ιδιοκτήτρια του sex shop παρατηρεί πως «οι πελάτες έρχονται πλέον πιο συνειδητοποιημένοι.

Έχουν εξοικειωθεί με τα toys και δεν τα θεωρούν κάτι τόσο ταμπού, όπως παλιά που είχαν αντιλήψεις του στιλ “αφού έχω σύντροφο γιατί να χρησιμοποιήσω κάτι έξτρα;”

Το οποίο βέβαια θεωρώ πως είναι λάθος γιατί το έξτρα είναι έξτρα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνος ή με παρτενέρ για να εμπλουτίσεις τη σεξουαλική σου ζωή».

Αυτή την άποψη εκφράζει στο ThessToday.gr και ο κ. Θανάσης Χάλμπας, ιδιοκτήτης sex shop στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο οποίος επισημαίνει πως τη θέση των ταμπού στις αντιλήψεις των πελατών πλέον έχει πάρει η πληροφόρηση και η γνώση.

«Παλιά οι πελάτες ντρέπονταν να μπουν στο κατάστημα. Ήταν πολύ μαζεμένοι. Δεν υπήρχε και μεγάλη πληροφόρηση. Τώρα είναι πολύ ανοιχτοί. Συζητάνε για το τι ακριβώς θέλουν ώστε να τους εξυπηρετούμε και καλύτερα. Επίσης έρχονται και από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την περιφέρεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι…

Ο ίδιος προσθέτει στο ThessToday.gr πως η περίοδος του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μαζί με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς high season για τα sex shops, τονίζοντας δε πως οι επιλογές που κάνουν οι πελάτες στα δώρα επηρεάζονται σημαντικά και από την τάση της εποχής.

Πιο συγκεκριμένα: «Μπορεί να δουν μια ταινία, μια σειρά ή μια εκπομπή και να επηρεαστούν από τις τάσεις της μόδας. Αυτό το διάστημα δεν έχουμε κάτι ανάλογο αλλά για παράδειγμα όταν είχαν βγει οι “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι” έπαιρναν πολλά toys από εκείνες τις ταινίες».

Στο κατάστημά του έχει μια μεγάλη ποικιλία από ερωτικές ταινίες, τις οποίες επιλέγουν κάποιοι σταθεροί πελάτες για τη συλλογή τους παρά τη δωρεάν πρόσβαση σε υλικό στο ίντερνετ.

Όταν τον ρωτάμε για την κίνηση στα DVD, ο κ. Χάλμπας υπογραμμίζει πως «με ρωτάνε πολλοί για αυτό γιατί το θεωρούν περίεργο αλλά ναι, ο κόσμος παίρνει ακόμη ταινίες DVD. Υπάρχουν αρκετοί που είναι συλλέκτες και θέλουν να τα έχουν στη συλλογή τους. Κάποιοι είναι επίσης μεγάλης ηλικίας και δεν ασχολούνται με το ίντερνετ. Και κάποιοι αγοράζουν για πλάκα ώστε να τα κάνουν δώρο σε κάποιο φίλο τους».

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Hurriyet προς το Καστελόριζο για την βοήθεια στους σεισμόπληκτους (Video)

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία – «Είναι κάτι που συγκλονίζει» (video)

Κορυδαλλός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο – κολαστήριο: «Έδεναν τους ηλικιωμένους σε κρεβάτια και καλοριφέρ» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12