search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:06
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Πτολεμαΐδα: «Μέσα στην εβδομάδα η ρύθμιση για την προσωπική διαφορά»

13.02.2023 15:12
mitsotakis_ptolemaida_new

Στο ζήτημα των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις, λόγω προσωπικής διαφοράς, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε πολίτες της Πτολεμαΐδας που επισκέφθηκε νωρίτερα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «όσοι δεν πήρατε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν ορισμένες καλές ανακοινώσεις για εσάς αυτή την εβδομάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα η οποία έρχεται βέβαια από το παρελθόν. Τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε. Εμείς, λοιπόν, στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό θα αντιπαραβάλλουμε την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη».

Επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, το προεκλογικό δίλημμα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τίποτα από όλα όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Όλα μπορούν να ανατραπούν. Γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές είναι τόσο κρίσιμες. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στις εποχές των κλειστών τραπεζών, στις εποχές της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, στις εποχές όπου το μόνο το οποίο ενδιέφερε κάποιους είναι να μοιράζουν επιδόματα αντί να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Και επιδόματα χρειάζονται -και έχουμε στηρίξει την κοινωνία- αλλά πρώτα και πάνω από όλα η μέριμνά μου εμένα, ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας, για να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ και να μην αναγκαστούν να φύγουν».

Επίσης, σημείωσε ότι την Τρίτη «θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στα εγκαίνια της τελευταίας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας, στην “Πτολεμαΐδα 5”, διότι ο λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα μας. Αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση, η οποία γνωρίζουμε όλοι νομοτελειακά ότι θα γίνει πράξη, θα γίνει πράξη με τρόπο δίκαιο. Με τρόπο δίκαιο και εξασφαλίζοντας -θα το ξαναπώ- ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει τη μερίδα του λέοντος ως προς τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα σας επιτρέψουν να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία», λέγοντας ότι το αναπτυξιακό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, ύψους 4 δισ. ευρώ «θα αλλάξει την όψη της περιοχής σας, θα δρομολογήσει πολλές νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και θα μπορέσει να κάνει πράξη αυτό για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές: τη δίκαιη πράσινη μετάβαση».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Υπό διωγμό ο Πολιτισμός – Να αποσύρει το Προεδρικό διάταγμα ο Μητσοτάκης

Κυβέρνηση για πλειστηριασμούς: Βοηθάμε τους πιο ευάλωτους, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Νεκτάριος Σαντορινιός: Την Τετάρτη στη Ρόδο η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20