search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:34
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Πώς είναι μία δόνηση 7,8 Ρίχτερ – Τρομακτική η προσομοίωση του ΕΜΠ (Video)

13.02.2023 19:43
tourkia seismos654- new

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παρουσίασε ζωντανά μία προσομοίωση του σεισμού που κυριολεκτικά ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις στην Τουρκία και τη Συρία.

Η εκπομπή Live News με τη βοήθεια του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χάρη Μουζάκη έδειξαν σε ζωντανή σύνδεση μία προσομοίωση του Εγκέλαδου που χτύπησε τις δύο χώρες.

«Έχουμε αναλύσει τα δεδομένα του σεισμού και έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε μία πιστή αναπαραγωγή του. Ως προς τις επιταχύνσεις είναι ακριβέστατη η αναπαραγωγή αλλά δεν μπορούμε να δείξουμε τις μετατοπίσεις» εξήγησε ο καθηγητής.

Στη συνέχεια, επισήμανε πως με την έναρξη της δόνησης πρέπει να κάτσουμε στο έδαφος, με το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια και να ξαπλώσουμε σε εμβρυική στάση, «έτσι ώστε να περιοριστεί ο όγκος μας».

«Φροντίζουμε να πάμε στο κέντρο του δωματίου και να βεβαιωθούμε πως δεν κρέμεται κάποιο φωτιστικό από πάνω μας. Σε περίπτωση που υπάρξει πτώση πλακών, η μία επάνω στην άλλη, έχουμε περιοριστεί ανάμεσα σε αυτές και έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μας εντοπίσουν» συμπλήρωσε ο κ. Μουζάκης.

Ο καθηγητής σημείωσε πως η εν λόγω επιτάχυνση που αναπαρίσταται αφορά το έδαφος, γεγονός που σημαίνει πως σε ένα συγκεκριμένο ύψος είναι πολύ μεγαλύτερη. «Μπορεί να φτάσει να είναι και το διπλάσιο, οπότε αντιλαμβάνεστε πως είναι αδύνατον κάποιος να σταθεί όρθιος» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στην Πετρούπολη: Νέα στοιχεία -σοκ από το θύμα – Τη βίαζαν στις τουαλέτες και εκεί υπήρχαν κάποιοι που γελούσαν

Κορυδαλλός: Βίντεο-ντοκουμέντα από τις άθλιες συνθήκες στο γηροκομείο

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ δημοσίευμα για εμπλοκή συγγενή πολιτικού σε τροχαίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:34