Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κινέζοι ερευνητές παρουσίασαν πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τροφές πλούσιες σε σελήνιο βελτιώνουν την κατάσταση ασθενών με Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ.
Το Αλτσάιμερ είναι μια νευρολογική νόσος που χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης και μείωση της μαθησιακής ικανότητας και μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός προσώπου να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες και να επιδεινώσει την ποιότητα ζωής του. Στη μελέτη του Αλτσχάιμερ υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για συστατικά πλούσια σε σελήνιο.
Μια κοινή ομάδα έρευνας με ερευνητές από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ και άλλους θεσμούς προτείνει τον εν δυνάμει παρεμβατικό μηχανισμό συστατικών πλούσιων σε σελήνιο για τη βελτίωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ.
Η μελέτη έδειξε επίσης πως η ενζυμική υδρόλυση και η φυσική επεξεργασία, όπως η επεξεργασία με θερμότητα, υψηλή πίεση και μικροκύματα, είναι οι κύριες τεχνικές για την τροποποίηση των ιδιοτήτων του διαιτητικού σελήνιου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Γόνατα: Γιατί μας πονούν καθώς μεγαλώνουμε – Τι να κάνουμε
Πατάτες: 10 λόγοι για να τρώτε περισσότερες – Τα οφέλη τους στην υγεία
Παρασιτικά σκουλήκια στο έντερο: Ποια διατροφή βοηθά στην αποβολή τους
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.