search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Hyrriyet: «Efharisto poli file» – Τι γράφει η εφημερίδα για τους άνδρες της ΕΜΑΚ

14.02.2023 09:18
emaktyrkey new

Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία είχε και ένα καλό. Αναζωπύρωσε ένα ζεστό κλίμα μεταξύ των λαών των δύο χωρών. Κλίμα που αποτυπώνεται και στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hyrriyet.

Ειδικότερα με τον τίτλο «EFHARISTO POLI FILE» (Ευχαριστώ πολύ φίλε) η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα  ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια προς τις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της προπερασμένης Δευτέρας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστροφή των ομάδων της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

«Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό, ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα» αναφέρει, προβάλλοντας τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούσσου στα ΜΜΕ:

«Αξιωματούχος της ελληνικής ομάδας, που έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές, αποχαιρετώντας, είπε: ’’Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία’’».

Η Ηurriyet σημειώνει το περιστατικό, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, όταν άνδρες της ΕΜΑΚ ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και εναγκαλισμούς, μετά τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια, την επομένη του σεισμού.

Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα προβάλλεται επίσης στο σύνολο σχεδόν των τουρκικών ΜΜΕ. «Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Αθήνα, την ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ), που διέμειναν στην Τουρκία για μια εβδομάδα και έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Λέκκας: «Θα ξεκινήσει πρόγραμμα για τη στατικότητα όλων των ελληνικών σχολείων» (Video)

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις, βοριάδες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16