search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:33
MENU CLOSE

Ευρωκοινοβούλιο: Ούγγρος Επίτροπος αποκάλεσε τους ευρωβουλευτές ηλίθιους – Τον «πρόδωσε» ξεχασμένο ανοιχτό μικρόφωνο

15.02.2023 21:34
eurokoinovoulio876- new

Αναστάτωση επικράτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν ο Επίτροπος τηςΟυγγαρίας στην ΕΕ, ακούστηκε να αποκαλεί τους Ευρωβουλευτές «ηλίθιους

Ο Όλιβερ Βάρχελι, έπεσε θύμα του μικροφώνου του, το οποίο προφανώς ξέχασε ανοικτό  και ακούστηκε να αναρωτιέται «Πόσοι άλλοι ηλίθιοι είναι ακόμα εκεί;».

Ο Επίτροπος σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για παρεξήγηση, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλιά του ακούστηκαν «εκτός πλαισίου».

«Αυτό συνδέθηκε με μια ιδιωτική και συνεχιζόμενη συνομιλία στα ουγγρικά μεταξύ εμού και του αρχηγού του υπουργικού μου συμβουλίου για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, η οποία βγήκε εκτός πλαισίου. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή παρεξήγηση γύρω από αυτό. Σέβομαι πλήρως όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αξιότιμων μελών του», τόνισε.

Η ανακοίνωσή του, όμως, δεν φάνηκε να πείθει πολλούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι έσπευσαν να ζητήσουν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την καθαίρεσή του.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν, έσπευσε να καλύψει τον… άτακτο Επίτροπο δηλώνοντας μέσω εκπροσώπου της πως έλαβε «δεόντως υπόψη» τη δήλωση του Ούγγρου επιτρόπου και προτρέποντας τους ομολόγους του «να απέχουν από κάθε είδους σχόλιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτού του είδους την ερμηνεία».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο μακελάρης του Μπάφαλο – Επιχείρησαν να τον λιντσάρουν (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι ύμνοι των τουρκικών ΜΜΕ για την ΕΜΑΚ – «Δεν θα σας ξεχάσουμε»

WSJ: «Κόψτε το πρωινό και τον στιγμιαίο καφέ» – Οι συμβουλές προς τους Αμερικανούς για… οικονομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:32