search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:29
MENU CLOSE

Θάνατος παιδιού στον «Αγ. Στυλιανό»: Εντολή Πλεύρη για προκαταρκτική έρευνα – «Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας» (video)

17.02.2023 13:40
nosokomeio-new

Σοκαρισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα, με τον θάνατο ενός κοριτσιού 2,5 ετών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού. Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κινείται προς κάθε κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι τα εξής: Έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσκομιστούν -μεταξύ άλλων – η ιατροδικαστική έκθεση, ο ιατρικός φάκελος και το ιστορικό νοσηλείας της ανήλικης, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ενόρκως γιατροί, υπάλληλοι του ιδρύματος κ.ά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, το κοριτσάκι -με καταγωγή από τη Νιγηρία- με εισαγγελική εντολή είχε απομακρυνθεί από την οικογένεια γιατί είχε κριθεί ακατάλληλη. Στη δομή έμενε τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ η μητέρα του είχε αιτηθεί την επιστροφή του παιδιού στην οικογένεια.

Το παιδί διεκομίσθη χθες το πρωί στα πρωινά ιατρεία του νοσοκομείου «Ιπποκρατείου», όπου ο παιδο-ΩΡΛ το εξέτασε και ανέφερε ότι πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε 10 ημέρες και υπήρχε πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση. Μετά τις εξετάσεις, επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο.

Το φθινόπωρο το παιδί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε ξανά νοσήσει με αμυγδαλές και μετά από χορήγηση αντιβίωσης, η κατάστασή του είχε βελτιωθεί.

Στο σημείο έσπευσε να ενημερωθεί για το περιστατικό ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος (είναι και καρδιολόγος). Στο σημείο έχει μεταβεί ήδη ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι στο ίδρυμα έφτασαν συγγενείς του άτυχου κοριτσιού.

«Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας»

Την οδύνη τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των μελών του διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός» εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο ΓΓ του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος.

Όπως είπε, το παιδάκι κατέληξε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκανε τόσο το προσωπικό, όσο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο το πρωί.

Ο κ. Λιακόπουλος δήλωσε πως το παιδί αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως μόλις χθες είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο κατόπιν εντολής γιατρού του ιδρύματος και τέθηκε σε φαρμακευτική και αντιβιοτική αγωγή.

Συνέχισε, λέγοντας πως η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες, χωρίς να καταστεί εφικτό να κρατηθεί στη ζωή.

Ο ΓΓ του δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε πως το ίδρυμα είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα, πώς τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις και πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού.

Παράλληλα όπως τόνισε, θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες και συγκεκριμένα ένορκη διοικητική εξέταση όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Θεόφιλος Πατέλης, μιλώντας στο GRTimes εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του κοριτσιού. «Ό,τι και να πούμε τώρα, έχει “φύγει” ένα παιδί. Είμαι συντετριμμένος», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα γίνουν άμεσα «όλα όσα απαιτούνται και χρειάζονται», προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πρωτοφανής επίθεση Κούγια σε δημοσιογράφο (Video)

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Έλεγε ψέματα και έκλαιγε υποκρινόμενη –  Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα σκότωνε τα παιδιά

Ιερώνυμος: «Αν οι “ιερές μπίζνες” είναι για καλό, τότε θα κάνουμε πολλές – Είμαι έτοιμος να φύγω αν μου ζητηθεί» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:28