search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 04:08
MENU CLOSE

Σεισμός στην Τουρκία: Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για νέο μεταναστευτικό κύμα 

20.02.2023 06:00
mitarakis_new

Οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς έχουν κάνει την κυβέρνηση να βρίσκεται σε επιφυλακή για νέα μεταναστευτικά ρεύματα. 

Μάλιστα, στο Υπουργείο Μετανάστευσης είχαν πρόσφατα σύσκεψη στην οποία αποφάσισαν πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί νέο κύμα προσφύγων και από την Τουρκία και από την Συρία πρέπει να ζητηθεί ευρωπαϊκή βοήθεια. 

«Μετά το πρώτο σοκ σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα καθώς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να νιώθουν ότι τους λείπουν τα στοιχειώδη (…) Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να συνεχιστεί μαζικά και στοχευμένα στις πληγείσες περιοχές. Η ΕΕ θα πρέπει να καταλάβει εγκαίρως το πρόβλημα και να μη μένει πάντα ένα κεφάλαιο πριν (…) Μας προλαβαίνουν τελικά τα γεγονότα με ανυπολόγιστες συνέπειες», ανέφερε σε συνέντευξη της στην DW η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη

Στην Ευρώπη, πάλι υπάρχει συζήτηση για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Παιδιά τα οποία επέζησαν αλλά δεν έχουν γονείς ή κηδεμόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος με τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχει ήδη ανοίξει. 

Διαβάστε επίσης:

Πυρετός υποψηφιοτήτων στη Χαριλάου Τρικούπη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Πόλεμο λάσπης» φοβάται το ΠΑΣΟΚ

Σφάζονται για τον σταυρό στο ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07