search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 03:56
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει να πιέζει Μητσοτάκη για αποπομπή Νικολάου από τα ψηφοδέλτια

22.02.2023 11:44
syriza_tsipras_new

Εν όψει της παρουσίασης της πρότασής του -την άλλη εβδομάδα- για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την διαχείριση των κόκκινων δανείων και το πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί το θέμα στην επικαιρότητα, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει πυρ στην κυβέρνηση για τις απευθείας αναθέσεις.

Αφορμή αυτή την φορά, η περίπτωση της πρώην γγ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ύστερα και από το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento και κάνει λόγο για ζημία ύψους 2 εκ. ευρώ στο Δημόσιο την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021.

Με βάση και αυτή την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ξεδιπλώνει την εκλογική στρατηγική του και συγκεκριμένα το σκέλος της αποδόμησης της κυβέρνησης και της ΝΔ, ταυτίζοντάς τους με την «διαφθορά» και προβάλλοντας σε αντιδιαστολή την «έντιμη» διακυβέρνηση και χρηστή διαχείριση των οικονομικών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας στις ομιλίες του, τονίζοντας ότι «έβαλαν στο μικροσκόπιο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκαν τίποτα».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Σοφία Νικολάου, ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε για την αποπομπή της από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ (είχε ανακοινωθεί ως υποψήφια στην Εύβοια) ωστόσο ακόμη και μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η «κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη» που έδειξε να αφήνει ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς της η Κουμουνδούρου συνέχισε να πιέζει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσει αν την κρατάει στα γαλάζια ψηφοδέλτια και γιατί – υποστηρίζοντας ότι όσο την κρατάει σημαίνει ότι εκβιάζεται. «Αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε χθες ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, τι είναι αυτό που εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το αυτονόητο;» διερωτάται σε ανακοίνωσή του το Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σήμερα, παίρνοντας λαβή από όσα είπε η Σοφία Νικολάου σε πρωινή εκπομπή η Κουμουνδούρου συνεχίζει λέγοντας ότι πράγματι έχει δίκιο όταν η ίδια λέει πως είναι θέμα του Μητσοτάκη αν θα την αποπέμψει. «Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το γάντι που του πέταξε η κα Νικολάου ή θα συνεχίσει να την έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ»;

Δικαίωση

Για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ η υπόθεση αποτελεί μια δικαίωση τόσο όσον αφορά το θέμα των απευθείας αναθέσεων για τις οποία ήδη «φώναζε» από τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, αλλά και γιατί επιβεβαιώνει τη θέση του κόμματος που πολλές φορές έχει υπογραμμίσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι πρακτικές διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αδιαφάνειας, κλπ δεν αποτελούν «λάθη» και αστοχίες αλλά στρατηγική της κυβέρνησης ή και «μοντέλο διακυβέρνησης». Εξ ου και στο τέλος επιβραβεύονται κιόλας με μια θέση στα ψηφοδέλτια. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει σχολιάσει και τη διαφορά ήθους στα πρόσωπα που επιλέγει η ΝΔ ως πολιτικό προσωπικό και σε αυτά που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ πρέπει να απαντήσει αν θα είναι υποψήφια η κα Νικολάου που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για ζημιά στο δημόσιο 2 εκατ. Ευρώ. Δεν είναι εξαίρεση η κα Νικολάου. Είχαμε τον κ. Πάτση, τον κ. Χειμάρρα, τον κ. Μαντά που έχει 600.000 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο -σε ένα οικοσύστημα απευθείας αναθέσεων 8,5 δισ. ευρώ με υπογραφή Μητσοτάκη. Η ΝΔ έχει κάνει τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος επιστήμη!» σημείωσε χαρακτηριστικά και ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα με Χριστοδουλίδη

Qatargate – Αποκάλυψη Politico για Εύα Καϊλή: Αναφορά για «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» στο ένταλμα σύλληψης

Τι σηματοδοτεί η απόφαση Καραμανλή – O ρόλος του Βελόπουλου και τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15