search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Τι σηματοδοτεί η απόφαση Καραμανλή – O ρόλος του Βελόπουλου και τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση

22.02.2023 07:19
mitsotakis_karamanlis_new

Η επόμενη μέρα της αποχώρησης του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική έχει σίγουρα αλλάξει πολλά πράγματα μέσα στο κόμμα της ΝΔ ενώ έχει βάλει νέα δεδομένα πάνω στο τραπέζι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση το Περιστέρι αναφέρθηκε χθες το βράδυ στην σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Δεν ξεχνώ ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, το 2003. Και για όσους έχουν καλή μνήμη, ίσως θυμούνται ότι η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003

Προφανώς με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι τίποτα δεν άλλαξε μετά  την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει αφήσει βαθιά το στίγμα του στην ΝΔ.

Το γεγονός άλλωστε ότι παρά την παρατεταμένη απουσία του Κώστα Καραμανλή από τα κοινά ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς νεοδημοκράτες δείχνει ότι η ιστορία της οικογένειας είναι βαθιά χαραγμένη στους δεξιούς ψηφοφόρους.

Στην  δήλωση του άλλωστε ο Κώστας Καραμανλής  αναφέρθηκε στην ιστορία του κόμματος αλλά και στις αρχές της ΝΔ  γεγονός που ερμηνεύθηκε από κάποιους ως έμμεση αιχμή  για το θέμα των υποκλοπών.

Κυβερνητικές πηγές λένε  ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε εδώ και μέρες την απόφαση του Κώστα Καραμανλή.  Επισημαίνουν μάλιστα ότι γι αυτό  ο Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε χθες για να τον ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει καθώς ήθελε να προχωρήσει στην συγκρότηση  των ψηφοδελτίων στην Α Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο Κώστα Καραμανλής δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην Βόρεια Ελλάδα . Ήδη οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητούν ισχυρές υποψηφιότητες προκειμένου να συγκρατήσουν τυχόν διαρροές.

 Με δεδομένο ότι από την  Α Θεσσαλονίκης θα λείπει ο Κώστας Καραμανλής αλλά και η Μαρία Σπυράκη έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να εξετάζει διάφορα σενάρια για την ενίσχυση της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα.  Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει γίνει πρόταση στον  επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη να κατέβει υποψήφιος ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ενδέχεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης  να είναι υποψήφιος εκτός από  τον Έβρο και τη Δυτική Αττική και στην Α Θεσσαλονίκης διαφορετικά θα πρέπει να μετακινηθεί από τις Σέρρες στη συμπρωτεύουσα, ο έτερος Καραμανλής, νυν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Καραμανλής. 

Και αυτό γιατί όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα  υπάρχει ένα κύμα δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης το οποίο ξεκινά από την εποχή του κορωνοιού και φτάνει στην αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το οποίο το εισπράτει  ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση που εμφανίζουν ποσοστό γύρω στο 8% .

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λϋσης επιχείρησε μάλιστα χθες  να εκμεταλλευτεί το θέμα Καραμανλή λέγοντας από το βήμα της Βουλής.. «Από τη ΝΔ το περιμένω αυτό γιατί έχει γίνει ένα κόμμα «φρανκενστάϊν». Αυτή είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει καμία σχέση με τον κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρώτου. Σήμερα ο κ. Καραμανλής ο δεύτερος σας άδειασε τρυφερά. Τρυφερά είπε «αποφάσισα την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής». Τρυφερά σας είπε «δεν θα κατέλθω υποψήφιος στις επόμενες εκλογές». Τρυφερά σας είπε «εξακολουθώ να στηρίζω τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και σας άδειασε γιατί δεν στηρίζει τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί μέχρι τώρα έξι φορές στην βόρεια Ελλάδα  και όπως δείχνουν όλα αναμένεται να βρεθεί ακόμα περισσότερες φορές στην συμπρωτεύουσα….  

Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες λένε ότι  ζητήθηκε απ’ όλους τους υποψηφίους της ΝΔ μέχρι τις 24 του μηνός να καταθέσουν τα χαρτιά τους (ποινικό μητρώο κλπ) καθώς οι εκλογές είναι κοντά. Το είπε άλλωστε χθες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλώντας μάλιστα τα μέλη του κόμματος του να επικεντρωθούν στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους εξηγώντας τους τα καλά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης

Μπλίνκεν: Μας απασχολούν πάντα οι ανησυχίες της Ελλάδας για την ασφάλεια της – Τι είπε για τα F- 35 (Video)

Ο Τσιάρας «άδειασε» τη ΝΔ για τους πλειστηριασμούς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο ίδιος

Δημοσκόπηση Alco: Tο προφίλ των αναποφάσιστων – Τι κυβέρνηση θέλουν μετά την κάλπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43