search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:10
MENU CLOSE

Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

23.02.2023 21:27
giorgi qatargate

Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιόλι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με την απόφαση των βελγικών Αρχών μετά τη σημερινή του ακρόαση, έπειτα από δύο μήνες στις φυλακές του Σεν Ζιλ.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Την ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο Τζόρτζι και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες, σύμφωνα πηγές που επικαλούνται οι Times, γεγονός που δημιουργεί υποψίες ότι σχεδίασαν πλάνο για κοινή στάση στην υπεράσπισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις Αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Ταυτόχρονα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τον Αντόνιο Παντσέρι για το Qatargate αφού φέρεται να υποστήριξε – στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις βελγικές αρχές – πως η Εύα Καϊλή έλαβε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για την προεκλογική της εκστρατεία το 2019.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της προφυλακισμένης ευρωβουλευτού, αποκάλυψε τον ισχυρισμό του Αντόνιο Παντσέρι στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Αν λοιπόν πήρε αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα τα οποία αφορούν παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος σύμφωνα με ειδική διάταξη, δεν είναι δηλαδή δωροδοκία, δηλαδή πολύ μικρό αδίκημα», ο συνήγορος της κ. Καϊλή.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δημητρακόπουλος, επιβεβαίωσε την γνησιότητα του εντάλματος που δημοσίευσε το Politico, που εμφανίζει την Εύα Καϊλή, ως πρόσωπο με κεντρικό ρόλο, στην υπόθεση Qatargate, ωστόσο όπως τονίζει ο ίδιος, συντάχθηκε με προχειρότητα.

«Την στιγμή που εκδίδεται αυτό το ένταλμα συλλήψεως, κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση η κ. Καϊλή δεν είχε. Βλέπετε πόσο πρόχειρα συντάχθηκε το ένταλμα συλλήψεως. Η κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έγινε πριν μια εβδομάδα που κατέθεσε ένας από τους μεγαλύτερους ψεύτες που ακούει στο όνομα Αντόνιο Παντσέρι», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για ελληνοτουρκικά: Κλίμα επαναπροσέγγισης των κοινωνιών (Video)

ΟΠΕΚΑ: Γιατί αποχώρησε η διοικήτρια του οργανισμού – Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας

Άδωνις Γεωργιάδης για Κοκλώνη: Δεν εκταμιεύθηκε η επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:09