search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:09
MENU CLOSE

Ραγκούσης – Ξανθόπουλος κατά της εισαγγελικής παρέμβασης για Πολάκη

27.02.2023 13:16
polakis ragousis new

Κριτική στην εισαγγελική παραγγελία για την ανάρτηση Πολάκη ασκούν με κοινή τους δήλωση ο νέος Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης  Ραγκούσης και ο Τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Στην δήλωσή τους αναφέρουν ότι οι δηλώσεις Πολάκη ήταν πολιτικές και ως τέτοιες επικρίνονται από το κόμμα καθώς είναι «απολύτως αντίθετες» προς τις συλλογικά προγραμματικές εξαγγελίες, ήρθαν δε ως απάντηση στην συνέντευξη Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα με «εντελώς αδικαιολόγητο» και πρωτοφανή τρόπο.

Εν τούτοις, αναφέρουν ουσιαστικά πώς αυτό είναι διακριτό θέμα από το να θεωρούνται οι δηλώσεις αυτές αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης.

Σημειώνεται δε πως η Εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών «οφείλει να μη γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

Αναλυτικά η δήλωση των τομεαρχών:

Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.  

Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Ωστόσο, η Eισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να  διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Προς οριστική ρήξη με Πολάκη – Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής

Ο Τσίπρας καθαιρεί από τομεάρχη τον Πολάκη και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ούτε μία κουβέντα για τις προγραφές Πολάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:08