search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:15
MENU CLOSE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 52 θύματα του δυστυχήματος

03.03.2023 16:02
trena tempi nekroi 8876- new

Συνολικά 52 θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Την ίδια ώρα, 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη αυτή διαδικασία να συνεχίζεται.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, η αστυνομία ενημερώνει ότι όσοι οικείοι των θυμάτων καθώς και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες από το μοιραίο τρένο. 

Επίσης, την Παρασκευή αναμένεται να λήξει και η έρευνα στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των τρένων με τα γερανοφόρα οχήματα να έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο για να διευκολύνουν την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Πυροσβεστική, κατά την ενημέρωσή της, προχώρησε στην επιβεβαίωση του αριθμού των νεκρών, που ανέρχονται σε 57.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις από πρώην διευθυντή ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μέχρι το 2020 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας

Τέμπη: «Ίσως φτάσουμε κάποτε» – Η ανατριχιαστική ανάρτηση των διδύμων και της ξαδέρφης τους πριν το δυστύχημα

Τέμπη – Πυροσβεστική: «Δεν έχουν βρεθεί φιάλες υγραερίου ή θραύσματα στον ευρύτερο χώρο του δυστυχήματος» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:08