search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:01
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Τελείως ψέμα πως ο σταθμάρχης τοποθετήθηκε με ρουσφέτι»

05.03.2023 09:20
gewrgiadis

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τις καταγγελίες για τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας με «ρουσφέτι».

«Αυτό που ακούστηκε και προκάλεσε την κοινή γνώμη, ότι ο σταθμάρχης αυτός ήταν ρουσφέτι κάποιου βουλευτού, είναι τελείως ψέμα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας πως ο ίδιος διερεύνησε την καταγγελία.

Όπως ανέφερε, η κινητικότητα στο δημόσιο γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία είναι δημόσια και ο καθένας μπορεί να τη δει.

«Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση δυο και το σύστημα αυτόματα, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, τους πήρε και εφόσον περάσαν αυτοί οι δύο από την αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκριναν κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση», είπε.

«Δε χρειαζόταν να βάλει κάποιος ρουσφέτι γιατί το σύστημα τους “ρουφάει” αυτόματα, εφόσον είναι μόνο δύο. Ρουσφέτι έπρεπε να βάλει εφόσον ήταν 18 οι θέσεις και 50 οι αιτήσεις», υποστήριξε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε επιπλέον πως ο σταθμάρχης πέρασε από 15νθήμερη εκπαίδευση. «Αυτά είναι ψέματα, και δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο σε μια εποχή τραγωδίας», είπε.

Ο υπουργός ανέφερε πως ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας -ο δεύτερος που συμμετείχε στην κινητικότητα αλλά και οι άλλοι 16 που προσελήφθησαν με μπλοκάκι- πέρασαν 7μηνη εκπαίδευση, πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις και πήραν τη διεθνή πιστοποίηση που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του 59χρονου στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αρχικά ήταν στην Καλαμπάκα σε σταθμό με πολύ μικρή κίνηση και πως στη Λάρισα «τον έχει βάλει με την υπογραφή του προφανώς ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εισήγηση στον Μητσοτάκη για διακοπή των δρομολογίων (Video)

Νέα Δημοκρατία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει την απόφαση α λα καρτ»

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πυλαία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:00