search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:58
MENU CLOSE

Αλλαγή ώρας 2023: Θερινή ώρα από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου

07.03.2023 07:39
roloi new

Aλλάζει η ώρα και πάλι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και επανέρχεται στη θερινή. Συγκεκριμένα η αλλαγή της ώρας θα γίνει φέτος στις 26 Μαρτίου.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, η ώρα θα αλλάξει χάνοντας όλοι μια ώρα ύπνου, αφού οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά, δείχνοντας 04:00.

Γιατί δεν καταργείται

Σημειώνεται πως το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της αλλαγής της ώρας και της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα έχει παγώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19.

Το Brexit περιέπλεξε επίσης το θέμα με την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές ώρες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία που διοικείται από τη Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο.

Διαβάστε επίσης

Τέμπη: Τι αποκαλύπτει η αλληλογραφία μεταξύ ΟΣΕ και ΡΑΣ για τα «ανθρώπινα λάθη» λίγο πριν το δυστύχημα

Τέμπη: Κενά μνήμης επικαλείται ο σταθμάρχης Λάρισας – Τι δείχνουν οι βάρδιες το μοιραίο βράδυ

Τραγωδία στα Τέμπη: Αχρηστεύτηκε σύστημα 25 εκατ. ευρώ που θα σταματούσε αυτόματα τα τρένα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55