search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς: Ο ναρκομανής ληστής που έγινε διάσημος συγγραφέας (Videos)

09.03.2023 09:44
gregory-david-romperts-new

Ο Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς, είναι αυτό που λέμε μια ειδική περίπτωση. Γεννήθηκε το 1952 στην Αυστραλία και ήταν ένα έξυπνο, ζωηρό παιδί που η εγγενής του περιέργεια έμελλε να το σπρώξει σε σκοτεινά μονοπάτια.

Στα μέσα της δεκαετία του 1970, ο Ρόμπερτς αρίστευσε στις εξετάσεις και μπήκε στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης σπουδάζοντας φιλοσοφία. Δούλευε το πρωί σε ένα εργοστάσιο και διάβαζε τα βράδια και όλα έδειχναν ότι η Αυστραλία θα είχε την τύχη να αποκτήσει έναν από νεαρότερους ακαδημαϊκούς πολίτες.

Η περιέργεια τον έσπρωξε έξω στο δρόμο, στη μεγάλη περιπέτεια, κι εκεί, εκτός από τους τυχαίους ανθρώπους που η μοίρα θα έφερνε στο διάβα του, γνώρισε και τον σκοτεινό κόσμο της φτώχειας, της ανάγκης, και των σκληρών ναρκωτικών. Ο Ρόμπερτς μπήκε στη σκοτεινή επικράτεια της ηρωίνης, και η ζωή του άρχισε να χάνει το νόημά της.

Ο γάμος του διαλύθηκε, έχασε την επιμέλεια της μικρής του κόρης, και μην έχοντας άλλο τρόπο να συντηρήσει το πάθος του για τα ναρκωτικά, άρχισε να κάνει ληστείες. Ο Τύπος τον ονόμασε «GentlemanBandit» γιατί φορούσε πάντα κοστούμια και λήστευε μόνον τράπεζες και οργανισμούς που είχαν ασφαλισμένα τα χρήματά τους, ενώ έλεγε πάντα «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» στους ταμίες που βρίσκονταν απέναντι στην κάνη του όπλου του.

Ο Ρόμπερτς, πολλά χρόνια αργότερα θα πει:

«Ήμουν τόσο ευγενικός που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν ότι τους ληστεύω. Σε κάποια τράπεζα που λήστεψα οι εκεί εργαζόμενες κυρίες είπαν ότι ήμουν τόσο ευγενικός που δεν θα τις πείραζε να ξαναπάω. Ξαναπήγα λοιπόν! Προσπαθούσα να είμαι ευγενικός, θέλοντας έτσι να μειώσω τη βιαιότητα της πράξης μου. Στην πραγματικότητα, όμως, οι άνθρωποι αυτοί μου έδιναν τα χρήματα γιατί φοβούνταν για τη ζωή τους».

Ο Ρόμπερτς συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση, αλλά το 1980 κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές του Πέντριτζ, και τελικά διέφυγε στην Ινδία όπου εγκαταστάθηκε στην Βομβάη. Εκεί άνοιξε ένα τμήμα Πρώτων Βοηθειών, έκανε δουλειές με την ντόπια «μαφία», και κατέληξε λαθρέμπορος και μισθοφόρος κατά την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. Τελικά συνελήφθη και φυλακίστηκε για πολλούς μήνες στις φυλακές Άρθουρ Ρόουντ, στη Βομβάη, όπου υπέστη σοβαρά βασανιστήρια. Όταν αποφυλακίστηκε έζησε στην Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια, αλλά το 1990 συνελήφθη προσπαθώντας να μπει στη Γερμανία και εκδόθηκε στην Αυστραλία όπου έκανε έξι χρόνια φυλακή.

Τότε πήρε την απόφαση να σταματήσει τις ουσίες και να γράψει ένα βιβλίο. Οι φύλακες κατέστρεψαν δύο φορές τα χειρόγραφα, αλλά τελικά ο Ρόμπερτς κατάφερε και τα ανέκτησε και ολοκλήρωσε το βιβλίο του, που το 2003 εκδόθηκε με τον τίτλο: Shantaram.

Το όνομα του τίτλου ήταν το παρωνύμιο που έδωσε στον Ρόμπερτς η μητέρα ενός Ινδού του φίλου, και σημαίνει «Άνθρωπος της ειρήνης του Θεού».

Τελικά αφού εκδόθηκε το βιβλίο, ο Ρόμπερτς επέστρεψε στην Βομβάη και ίδρυσε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ανακούφιση των φτωχών. Το βιβλίο έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, δικαιώνοντας τον συγγραφέα. Το 2009, ο Ρόμπερτς συνδέθηκε επίσημα με την Φρανσουάζ Στουρτζά, η οποία είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Heart for India Foundation». Την ίδια εποχή συναντήθηκε ξανά με την κόρη του, και έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική απόδοση του Shantaram.

Ο Ρόμπερτς, το 2015, έκδωσε το δεύτερο βιβλίο του TheMountainShadow. Το 2022, ο Ρόμπερτς κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του, με τίτλο: TheSpiritualPath.

Πέρα όμως απ’ όλα τα άλλα, ο Ρόμπερτς κατάφερε το 2020 να κυκλοφορήσει τα πρώτα του τραγούδια «Drive All Night» και «Lisa Run Away» , τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο του άλμπουμ Love and Faith που ηχογραφήθηκε στην Τζαμάικα.

Ο Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς, υποστηρίζει ότι: «Η πίστη, είναι το απόλυτο όπλο απέναντι στον φόβο».

Ποιος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο;

Διαβάστε επίσης:

Ερευνητής δημιούργησε ωάρια από κύτταρα αρσενικών ποντικιών!

ΗΠΑ: Τρεις τραυματίες αστυνομικοί από πυρά στο Λος Άντζελες – Νεκρός ο δράστης (Video)

Γιατί οι Γάλλοι αντιδρούν στα σχέδια Μακρόν για το συνταξιοδοτικό (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07