search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:58
MENU CLOSE

NASA: Αγίου Βαλεντίνου, 2046 – Η μέρα που μπορεί να χτυπηθεί η Γη από αστεροειδή (Videos)

10.03.2023 17:55
asteroeidis-nasa-1-new

Ένας αστεροειδής που μόλις ανακαλύφθηκε και έχει το μέγεθος μίας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων «υπάρχει μικρός κίνδυνος» να συγκρουστεί με την Γη σε 23 χρόνια και μάλιστα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), οι πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς στον πλανήτη μας είναι μία στις 625. Αλλά η NASA θεωρεί ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες- μία στις 560.

Αν και οι πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς, που πήρε το όνομα 2023 DW, είναι πολύ μικρές, με όποια εκτίμηση κι αν ληφθεί υπόψη, οι επιστήμονες τον έχουν θέση υπό στενή παρακολούθηση.

«Συχνά, όταν ανακαλύπτονται νέα αντικείμενα χρειαζόμαστε την συλλογή στοιχείων επί πολλές εβδομάδες για να μειώσουμε την αβεβαιότητα και να εκτιμήσουμε σωστά την τροχιά τους στο μέλλον», επισήμανε η Υπηρεσία Παρακολούθησης Αστεροειδών της NASA στο Twitter.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος επισημαίνουν ότι στο μέλλον μπορεί να αλλάξουν δραματικά οι εκτιμήσεις για την πιθανότητα πρόσκρουσης του αστεροειδούς στον πλανήτη, καθώς θα έχουν αναλυθεί περισσότερα στοιχεία για την πορεία του.

Το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη, που υπάγεται στη NASA, εξήγησε ότι αυτό σημαίνει «διότι αντικείμενα που έχουν περιορισμένη παρακολούθηση δίνουν πιο αβέβαια στοιχεία». «Συχνά η απειλή που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο υποβιβάζεται όταν προστίθενται στοιχεία από τις παρατηρήσεις», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αστεροειδής 2023 DW έχει διάμετρο περίπου 50 μέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA και καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο εκτιμάται ότι θα πλησιάσει 10 φορές στον πλανήτη μας, με την πλησιέστερη προσέγγιση να υπολογίζεται για τις 14 Φεβρουαρίου 2046 και άλλες εννέα μεταξύ 2047 και 2054. Ο νέος αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στους ουρανούς στις 2 Φεβρουαρίου.

Κινείται με ταχύτητα 25 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο σε απόσταση περίπου 18 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη και κάνει μία τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 271 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Γερό … μπαξίσι σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα σε ένα μικρό ελβετικό χωριό

Πάπας Φραγκίσκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά από 10 χρόνια στο Βατικανό – Η… αντιπολίτευση και η διαδοχή (video)

Τουρκία: Και επίσημα στις 14 Μαΐου οι εκλογές – Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57