search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Γερό … μπαξίσι σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα σε ένα μικρό ελβετικό χωριό

10.03.2023 15:57
elvetia
pixabay

Το ελβετικό χωριό Αλμπινεν βρίσκεται στο καντόνι του Βαλαί και στο τέλος του 2018 είχε μόλις 238 κατοίκους. Χαμένο σε ένα ειδυλλιακό ορεινό περιβάλλον, το χωριό κινδυνεύει με… εξαφάνιση αφού ο πληθυσμός φθίνει διαρκώς.

Και για να αποκρούσει αυτόν τον κίνδυνο το χωριό προσφέρει δώρο αρκετών χιλιάδων λιρών σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα εκεί.

Αγωνίζεστε λοιπόν να τα βγάλετε πέρα; Έχετε κουραστεί από τις πόλεις; Ιδού η λύση, λέει στους αναγνώστες της η βρετανική dailymail.

Το χωριό Άλμπινεν βρίσκεται σε μια βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και τα παραδοσιακά σπίτια έχουν ως ορίζοντα τις χιονισμένες πλαγιές και τις βουνοκορφές. Παρότι προφέρει τα πάντα για όποιον θέλει να απολαύσει μια ήσυχη ζωή, οι περισσότεροι κάτοικοι τις τελευταίες δεκαετίες το εγκαταλείπουν για να εγκατασταθούν στα πλησιέστερα αστικά κέντρα, κυρίως για λόγους εργασίας.

Αν και βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Λέουκερμπαντ και 35 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα του καντονιού Σιόν και τη βιομηχανική πόλη Βισπ, το Άλμπινεν δεν είχε τρόπο να κρατήσει τον πληθυσμό του.

Κι έτσι οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν οικονομικά κίνητρα σε όποιον θελήσει να εγκατασταθεί εκεί. Μία τετραμελής οικογένεια θα πάρει ως δώρο 22.440 λίρες ανά ενήλικα και άλλες 9.000 λίρες για κάθε παιδί. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών, που έχουν ελβετική υπηκοότητα.

Για τους υπηκόους κρατών της ΕΕ ή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Εμπορικής Ένωσης, ή για υπηκόους ΗΠΑ και Καναδά, το δώρο ισχύει αλλά αφού θα έχουν συμπληρώσει διαμονή πέντε χρόνων στη Ελβετία. Οι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν διαρκή διαμονή μίας δεκαετίας στην Ελβετία για να επωφεληθούν από το δώρο του Άλμπινεν.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγκατασταθούν σε μία κατοικία αξίας τουλάχιστον 180.000 λιρών και να ζήσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια στο Άλμπινεν. Αν κάποιος το μετανιώσει και φύγει νωρίτερα χάνει το δώρο.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά από 10 χρόνια στο Βατικανό – Η… αντιπολίτευση και η διαδοχή (video)

Τουρκία: Και επίσημα στις 14 Μαΐου οι εκλογές – Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν (video)

Το who is who του Σι Τζίνπινγκ: Η μεταμόρφωση από «αντεπαναστάτη» στον πιο αδίστακτο και πανίσχυρο ηγέτη (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10