search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Καλαμάρια ψητά στη σχάρα, γεμιστά με φέτα και αρωματικά

11.03.2023 06:00
kalamaria_sxaras

Κανένας δεν θα μπορεί να αντισταθεί στα ψητά καλαμάρια στη σχάρα, με πεντανόστιμη και τρυφερή σάρκα. Πόσο μάλλον όταν θα έχουν μαριναριστεί σε ελαιόλαδο και μαντζουράνα και θα έχουν γεμιστεί με αρωματικά και πικάντικα κομμάτια φέτας.

Σερβίρετέ τα ως ορεκτικό, συνοδευτικό αλλά και κυρίως γεύμα μαζί με τηγανητές πατάτες και μια πλούσια σαλάτα εποχής.

Υλικά για τη Συνταγή

4 μεσαίου μεγέθους φρέσκα καλαμάρια (περίπου 900 γραμμάρια, συνολικό βάρος)

4-8 κομμάτια τυρί φέτα, κομμένα μακρόστενα

90ml (6 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

3-4 κλωναράκια φρέσκιας ματζουράνας ή ρίγανης, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, καθαρίστε τα καλαμάρια διαχωρίζοντας το κεφάλι από το σώμα, πετάξτε το στόμα και τα εντόσθια του και αφαιρέστε το εσωτερικό κόκαλο. Ξεπλύντε το σώμα μέσα και έξω και τα πλοκάμια και στεγνώστε τα καλά.

2. Βάλτε τα σε ένα χαμηλό σκεύος έτσι ώστε να απλωθούν σε μια στρώση και να δεχθούν όλα τη μαρινάδα και σφηνώστε ενδιάμεσα και τα κομμάτια τυριού.

3. Ετοιμάστε τη μαρινάδα, χτυπώντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τη ματζουράνα και αρτύστε με αλατοπίπερο.

4. Περιχύστε με τη μαρινάδα τα καλαμάρια με τη φέτα στο σκεύος, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, γυρνώντας τα μια φορά. Ετοιμάστε τα κάρβουνα ή ανάψτε την ηλεκτρική ψησταριά.

5. Γεμίστε το κάθε καλαμάρι με 2 κομμάτια από την μαριναρισμένη φέτα και μερικά εμποτισμένα φύλλα ματζουράνας, κλείστε πρόχειρα με μια οδοντογλυφίδα (μουσκεμένη για 30 λεπτά σε νερό) και τοποθετήστε τα στην ελαφρά λαδωμένη σχάρα. Περάστε τα πλοκάμια σε ξύλινα σουβλάκια (μουσκεμένα κι αυτά σε νερό).

6. Ψήστε τα γεμιστά καλαμάρια για 6 λεπτά περίπου από τη μία πλευρά, γυρίστε τα και συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα.

7. Βάλτε τα καλαμάκια με τα πλοκάμια και ψήστε τα για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να καψαλιστούν λίγο.

8. Σερβίρετε τα γεμιστά καλαμάρια και τα πλοκάμια, μαζί με μερικές φέτες λεμονιού και λίγο πασπαλισμένο μαϊντανό, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονικιώτικα κουρκουμπίνια, με αλησμόνητη γεύση

Φέτα σαγανάκι στο τηγάνι, με ελαιόλαδο και ρακή

Νηστίσιμη, μοναστηριακή σταφιδόπιτα με μπαχαρικά, κακάο και μέλι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:10