search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 05:26
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα καταγραφικά θα δείξουν τις συνθήκες του δυστυχήματος

11.03.2023 20:02
tempi_treno_new

Tα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κληθούν από τη Δικαιοσύνη ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η έρευνα περνά πλέον σε δύο εφέτες ανακριτές, που αναλαμβάνουν να ρίξουν φως στην τραγωδία.

Στα χέρια τους θα έρθουν και τα πορίσματα από τους πραγματογνώμονες για τα αίτια της σύγκρουσης και της έκρηξης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, τα καταγραφικά των μηχανών αποθηκεύουν σημαντικά δεδομένα.

«Καταγράφουν ταχύτητα και χρόνο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή με απόκλιση εκατοστού του δευτερολέπτου πού βρίσκεται το τρένο, σε ποια χιλιομετρική θέση βρίσκεται και από εκεί και έπειτα, καταγράφει και αν έχουμε πέδηση και αν έχουμε και ηχητικό σήμα, δηλαδή κόρνα. Αυτά καταγράφονται», εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο γενικός κανονισμός κίνησης επιβάλει τα τρένα να μην αναπτύσσουν το μέγιστο της ταχύτητάς τους σε όλο το δίκτυο, με τα όρια να διαφέρουν από σταθμό σε σταθμό.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Χειροπέδες σε 54χρονο για βιασμό ανήλικης – Πώς την προσέγγισε

Ελεάνα Βραχάλη για Τέμπη: «Είναι καθαρά ένα έγκλημα προμελετημένο» (Video)

Φαρμακονήσι: Νέα τραγωδία με πέντε νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη έρευνα του Λιμενικού για αγνοούμενους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55