Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στο «κόκκινο», όπως και τα ευρωπαϊκά, κινείται μέχρι στιγμής και σήμερα (13/3) το Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο των εξελίξεων που πυροδότησε η πτώχευση της Silicon Valley Bank.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.044,21 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,14%.
Η αξία των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 13,49 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,39%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,43%), της Jumbo (+1,33%) και της Lamda Development (+0,42%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-2,85%), της Alpha Bank (-2,58%), της Μυτιληναίος (-2,07%) και της Πειραιώς (-1,71%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Ακίνητης Περιουσίας (+0,36%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-2,06%) και των Τραπεζών (-1,98%).
Σε Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική η μεγαλύτερη δραστηριότητα, με πωλητές και στις 3 όπως και στην Eurobank.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Centic Συμμετοχών +3,20% και CPI +2,78%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica bank -9,99% και Βιοκαρπέτ -5,68%.
Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 57 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.
Διαβάστε επίσης:
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών μέχρι την Παρασκευή
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.