search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Κώστας Καραμανλής: Ανοιχτή πληγή η υποψηφιότητά του για την κυβέρνηση

13.03.2023 06:00
KARFAMANALIS 2 NEW

Η υπόθεση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στις εκλογές συνεχίζει να ταλανίζει το κυβερνών κόμμα καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα έχει συνέπειες. 

Σε καθημερινή βάση πλέον βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στέλνουν μηνύματα προς την πλευρά του πρωθυπουργικού γραφείου ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα πρέπει να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι δεν αρκεί μόνο μία συγνώμη αλλά χρειάζεται και μία κίνηση που να δείχνει έμπρακτα την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί. 

Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε με κομψό τρόπο στον υπουργό ότι ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτεί την απόφαση του να είναι υποψήφιος στις Σέρρες, καθώς και ο ίδιος ενδέχεται να υποστεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα και η ΝΔ να εκτεθεί στα μάτια των πολιτών, δεδομένου ότι ακόμα και κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να βγει από το κάδρο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. 

Μία τέτοια απόφαση προφανώς και δεν είναι εύκολη καθώς, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, ο Κώστας Καραμανλής δεν αποκλείεται να βρεθεί στα ποινικά δικαστήρια -με βάση τις ευθύνες που θα αναζητήσει η δικαιοσύνη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη– χωρίς να έχει βουλευτική ασυλία.

Από την άλλη, για πρώτη φορά η ΝΔ δεν θα έχει κανέναν Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της. Ο συμβολισμός αυτός, ακόμα και αν δεν ευθύνεται το Μέγαρο Μαξίμου, έχει τη σημασία του για τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους που πλέον εμφανίζονται καχύποπτοι με ό,τι συμβαίνει στο κόμμα τους. Γι’ αυτό άλλωστε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος έσπευσε να πει σε συνέντευξη του πως «αν ο κ. Καραμανλής θέλει να κριθεί από τους πολίτες θα πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα αυτό», ενώ ξεκαθάρισε ότι «είναι ένα διακριτό πράγμα οι πολιτικές ευθύνες από τις ποινικές ευθύνες».

Σε αυτό το τοπίο, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής ή δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ή, εάν είναι, θα πρέπει να βγει και να δώσει εξηγήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν. 

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται προβληματισμένα καθώς, όπως λένε, από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής επιμένει ότι θα είναι υποψήφιος τότε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Παραγωγής  και Εμπορίου) που θα ασχοληθεί με το δυστύχημα δεν πρέπει να είναι μόνο ο Γιώργος Γεραπετριτης αλλά και ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Αυτός στην πραγματικότητα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν προχώρησε το έργο όσο έπρεπε ή γιατί δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψη του τα εξώδικα των εργαζόμενων που προειδοποιούσαν για ατύχημα. 

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών επί  ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, κατηγορώντας τον ότι είχε εξαφανιστεί και την ίδια στιγμή ο Κώστας Καραμανλής να είναι εκτός κάδρου ευθυνών. 

Γκρίνια υπάρχει και για τους δυο υφυπουργούς: Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καράγιαννη, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί ούτε μία φορά από την ημέρα που έγινε το τραγικό δυστύχημα. 

Να θυμίσουμε πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα ο Αχιλλέας Καραμανλής είχε διαμαρτυρηθεί στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με τη δήλωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου ότι ο ίδιος, το 2007, μετά τη φωτιά στην Ηλεία, δεν ήταν υποψήφιος. 

Η διαρροή του Κώστα Καραμανλή ότι οι δηλώσεις Ρουσόπουλο δεν απηχούν τις απόψεις του έφερε άλλωστε και τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες. 

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ για Ρουβίκωνα: «Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκφοβίσουν κανέναν»

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμη και οι υπουργοί του Μητσοτάκη διαφωνούν με το «όλοι φταίμε» και την συγκάλυψη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:58