search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:22
MENU CLOSE

Πωλείται το «παλάτι» που έμενε η Τζάκι Κένεντι – Μόλις… 26,5 εκατ. δολάρια (Video)

13.03.2023 16:51
spiti_new

Ένας από τους πρώτους δημάρχους του Τζορτζτάουν, στην Ουάσινγκτον και μία Μις Αμερική αποκαλούσαν ένα από τα κτήρια «σπίτι μου-σπιτάκι μου». Το κτήριο αυτό ενώθηκε με δύο γειτονικά και αποτελούν σήμερα ένα συγκρότημα από τα πιο γνωστά και περιζήτητα στην πόλη.

Κι έγινε διάσημο γιατί εκεί έμενε η Τζάκι Κένεντι. Πρόκειται για ένα παλάτι, το οποίο πωλείται σε τιμή που αρμόζει σε βασίλισσα-26,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι «τρεις σε μία» βίλες, συνολικού εμβαδού 5.300 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκονται στη διεύθυνση 3017, 3009 και 3003 N St. NW.

Για τους κοινούς θνητούς είναι ένα ακίνητο που μπορούμε να το δούμε χάρη στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο οίκος Sotheby’s.

«Στο επίκεντρο βρίσκεται το ακίνητο που είναι στον αριθμό 3017, ένα σπίτι Ομοσπονδιακού Στυλ, από το τέλος του 18ου αιώνα, όπου κατοίκησαν αρκετοί επιφανείς Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων η Πρώτη Κυρία, Ζακλίν Κένεντι», γράφει ο οίκος Sotheby’s στην ιστοσελίδα του.

«Ενώ διατηρεί την ιστορική κομψότητά του, το ακίνητο έχει μεταβληθεί σε ένα μοντέρνο χώρο, με υψηλής ποιότητας σχεδιασμό και λεπτομέρειες. Καμία λεπτομέρεια δεν έμεινε στην τύχη. Το 2017 αυτή η κατοικία συνδέθηκε με τα ακίνητα 3009 και  3003 N St NW, δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό ακίνητο που εκτείνεται σε 5.300 τετραγωνικά μέτρα, με 13 υπνοδωμάτια, 13 μπάνια και 5 βοηθητικά μπάνια», σύμφωνα με το οίκο Sotheby’s.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα με διαχρονική ομορφιά, ίσως το πιο σημαντικό ακίνητο στο Τζορτζτάουν, στο οποίο εκτός από την Τζάκι Κένεντι έμεναν κατά καιρούς ο δήμαρχος Τόμας Μπίαλ, ο υπουργός Πολέμου, Νιούτον Ντ. Μπέικερ και η Μις Αμερική Γιολάντι Φοξ. Και γι αυτό θεωρείται ένα Ιστορικό Μνημείο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Δολοφονία 28χρονης στην Πάφο – Σημάδια κακοποίησης και στραγγαλισμού στο σώμα της (Videos)

Έρευνα: Η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική θα είναι ταχύτερη από ό,τι προβλέπεται

Εκλογές στην Τουρκία: «Κόλαφος» για τον Ερντογάν οι δημοσκοπήσεις – Πάνω από 10% μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:22