search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:29
MENU CLOSE

Τέμπη: Ενός λεπτού σιγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος

13.03.2023 20:46
evropaiko koinovoulio

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κάλεσε τους ευρωβουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ζωών που χάθηκαν πρόσφατα στη θάλασσα και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Με περισσότερες ζωές να χάνονται στη θάλασσα τις τελευταίες εβδομάδες, η πρόεδρος κ. Μέτσολα κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες του Κοινοβουλίου και να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.

Μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, η πρόεδρος του ΕΚ ανέφερε ότι το κοινοβούλιο θρηνεί με τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων. Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει όπως απαιτείται, προσέθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα μπορούσε να λήξει την επόμενη εβδομάδα, έδωσε σε εκατομμύρια ανθρώπους πρόσβαση σε τρόφιμα και βασικές προμήθειες από την Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι το κοινοβούλιο ζητεί να ανανεωθεί το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη – Κόντρα στη Βουλή: Πρώτο βήμα η ενημέρωση από Γεραπετρίτη, λέει ο Βλάχος – Σχέδιο συγκάλυψης καταγγέλλει ο Φάμελλος

Τριγμοί στο εσωτερικό της ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο και τη διαχείριση του νερού – Γιατί μετατέθηκε η συζήτηση στη Βουλή

Σπίρτζης για Τέμπη: Η κυβέρνηση επιστρατεύει το αφήγημα «όλοι φταίνε» για να «ξεπλυθεί από τις ευθύνες της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:28