search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:50
MENU CLOSE

Τέμπη: Στην Επιτροπή Θεσμών Καραμανλής, Σπίρτζης, Γεραπετρίτης και Χρυσοχοΐδης – Τη Δευτέρα η συνεδρίαση

14.03.2023 11:52
THESMWN

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση – ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση.

Το αίτημα της ΝΔ

Είχε προηγηθεί αίτημα της ΚΟ της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσουν για την επίμαχη σύμβαση «717» οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Μπούρα, για τη σύγκληση της παραπάνω επιτροπής «προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής για την πορεία και την εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση, οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ.κ. Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ, Σπίρτζης Χρήστος, Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος καθώς και ο νυν υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης».

Επικοινωνία Καραμανλή – Τασούλα

Ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Τασούλα και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Από το περιβάλλον του βουλευτή Σερρών της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Καραμανλής θέλει η πρώτη του παρέμβαση, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη να είναι σε θεσμικό πλαίσιο και όχι σε κάποιο μέσο ενημέρωσης…

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Η πρώτη του εμφάνιση μετά την επίθεση στα Εξάρχεια (Video)

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα μετά τα Τέμπη – Τον «κρυπτόμενο» πρώην υπουργό θέλει στη Θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον κυβερνητικό εταίρο της επόμενης μέρας αναζητά η κυβέρνηση – Πώς «διαβάζει» τη συνέντευξη Ανδρουλάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45