search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:24
MENU CLOSE

Απεργία στα ΜΜΕ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ

15.03.2023 20:58
pame-mme-new
Photo: 902.gr

Το μήνυμα «να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες και οι ένοχοι που ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα» έστειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, που πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

«ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων εργαζόμενων στα ΜΜΕ, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση. Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στις 10.45 π.μ. στην Κάνιγγος.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να ενώσουμε και τη δική μας φωνή στο μήνυμα αυτό, γιατί δεν μπορεί να μένουμε ”βουβοί” όπως θέλουν οι πλειοψηφίες, των Ενώσεων του κλάδου που κάτω από την πίεση των γεγονότων εξήγγειλαν απεργία, αλλά, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια οργάνωσής της, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση-συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, χωρίς απεργούς στο δρόμο, με πλαίσιο αιτημάτων κάποιες ικεσίες προς τα αφεντικά τους, έτσι “για τα μάτια του κόσμου”», σημείωσε ο Γιώργος Μηλιώνης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και φωτορεπόρτερ πορευόμαστε μέρες τώρα μαζί με χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας με την απαίτηση να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι πραγματικοί ένοχοι για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών», τόνισε ο Γιώργος Μηλιώνης, προσθέτοντας πως «δεν ήταν η κακιά η (χ)ώρα. Είναι το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα».

«Συνεχίζουμε, παίρνουμε την υπόθεση της δουλειάς μας και της ζωής μας όλης στα χέρια μας, με αγώνα από τα κάτω, με συνελεύσεις, παρεμβάσεις, επιτροπές αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς», ανέφερε, θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο.

Ο γραμματέας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Σωτήρης Δημητρόπουλος, αναφέρθηκε στη συμβολή των ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ για να καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού ως έγκλημα το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Μίλησε επίσης για τις διεκδικήσεις που αφορούν τον κλάδο των φωτορεπόρτερ, σημειώνοντας πως «το χρέος μας» είναι «να διεκδικήσουμε συλλογικά, μέτρα ασφαλείας στην δουλειά μας». 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Έγγραφο σοκ για ελλιπή εκπαίδευση λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα (Video)

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τεχνική βλάβη καθήλωσε αεροσκάφος της Wizz Air – Ταλαιπωρία για 180 επιβάτες

Γιάννης Λαγός: Άρση ασυλίας για δεύτερη φορά από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:24