search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:03
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για βασικό μισθό: Στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου – Το τελικό ποσό βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας (Video)

17.03.2023 10:50
mitsotakis_new

Στα 780 ευρώ θα διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%.

Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων».

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα».

Επίσης, σημείωσε ότι «το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία γενναία αύξηση του βασικού μισθού, γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε ο πρωθυπουργός, θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με αυτόν.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η «πραγματικότητα», οι δημοσκοπήσεις, και τα «ψέματα του Γεραπετρίτη»

Γιατί στοχοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας από την κυβέρνηση – Τι προβληματίζει το Μαξίμου

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:02