search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:17
MENU CLOSE

Γιατί στοχοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας από την κυβέρνηση – Τι προβληματίζει το Μαξίμου

17.03.2023 06:00
Untitled design (5)

Τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα στοχεύσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ανατρέψει το κακό κλίμα που υπάρχει εις βάρος της στην κοινωνία, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η κίνηση αυτή αποβλέπει στο να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κάδρο των ευθυνών, καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε -βάση των συνθηκών- όσο καλύτερα μπορούσε την υπόθεση του ΟΣΕ.
Η στοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επελέγη ως τακτική για δύο κυρίως λόγους:

-ο πρώτος έχει να κάνει με την μείωση της δημοσκοπικής διαφοράς ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος είναι ικανότερος για να κυβερνήσει την χώρα. Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις μετρήσεις παραμείνει πρώτος, η διαφορά ανάμεσα στους δύο άνδρες έχει μειωθεί στο μισό.
Με δεδομένο ότι και στα δύο κόμματα το ισχυρό χαρτί είναι οι ίδιοι οι αρχηγοί τους, στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι εάν αυτη η διαφορά παγιωθεί, θα συμπαρασύρει και την ΝΔ στις εκλογές.

-Ο δεύτερος λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να αποδομήσουν τον Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει με το νέο προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Το γεγονός ότι εμφανίζεται ήρεμος, ψύχραιμος, συγκροτημένος χωρίς κραυγές, αλλά με επιχειρήματα και στοιχεία να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενίσχυσε το προφίλ του νέου ηγέτη που άφησε πίσω του την ακτιβιστική συμπεριφορά και κινείται με έναν συστημικό βηματισμό.


Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, καθώς θεωρούν ότι με αυτη την τακτική μπορεί να προσεγγίσει τον κεντρώο χώρο, ο οποίος εύκολα μετακινείται πολιτικά.


Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – στην συνέντευξή του στο MEGA – αλλά και ο πρώην υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία αναζητά επιχειρήματα για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε στην Βουλή να λέει ότι η τηλεδιοικηση λειτουργούσε κανονικά από Λάρισα έως Θεσσαλονίκη ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στον ΟΣΕ τον διέψευσε:
«Αυτό που λειτουργεί στη Λάρισα είναι ο τοπικός χειρισμός του σταθμού. Εχει εικόνα … 1-2 χλμ. πριν τον σταθμό και 1-2 χλμ. μετά … το επίμαχο κλειδί ήταν εντός των ορίων του τοπικού χειρισμού … αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση, είναι ο τοπικός πίνακας χειρισμού» είπε ο κ. Τσικαλάκης.


Πρόσθεσε μάλιστα ότι «επειδή είναι καινούργιος στο υπουργείο,- ο Γιώργος Γεραπετρίτης- ίσως δεν του έχει διευκρινιστεί σωστά από τους κυρίους που τον ενημερώνουν … Η τηλεδιοίκηση, αν λειτουργούσε, θα ήταν από το Παλαιοφάρσαλο έως το Πλατύ», είπε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΣΕ, περιγράφοντας το τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου από τα νότια της Λάρισας ως τα δυτικά της Θεσσαλονίκης. «Αυτό σημαίνει ότι θα είχαν και εικόνα του συμβάντος, πριν συμβεί, θα έβλεπαν ότι το τρένο είναι στην άλλη γραμμή … τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει. Υπήρχε, αλλά καταστράφηκε».

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία

Διαψεύδει ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ τον Γεραπετρίτη: «Δεν είναι τηλεδιοίκηση αυτό που λειτουργεί στη Λάρισα» (Video)

Πορεία για Τέμπη: Βίντεο ντοκουμέντο για την επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών – Πυρά κατά Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16