search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:30
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας για Τέμπη: Αυτό το κράτος δεν προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στον πολίτη (Video)

14.03.2023 20:05
tsipras-mega-1200-new

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στους δημοσιογράφους του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη.

«Με την ευθύνη δεν έχω τσακωθεί, την ανέλαβα και την αναλαμβάνω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ή όχι ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί», σημείωσε. «Είμαστε μπροστά σε μια διαπίστωση ότι αυτό το κράτος είναι ένα κράτος που δεν προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στον πολίτη. Και εμείς κυβερνήσαμε, όμως κυβερνήσαμε 4 χρόνια από τα 49 αυτού του κράτους που δεν φτιάξαμε εμείς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση Σημίτη ήρθε με σύνθημα τον εκσυχρονισμό, η κυβέρνηση Καραμανλή για την επανίδρυση – δεν τα κατάφεραν, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη, σημείωσε ότι είμαστε σε μια εποχή που ξέρουμε πού βρίσκεται ο ντελιβεράς, αλλά δεν ξέρουμε πού είναι τα τρένα. Το κέντρο στη Λάρισα καταστράφηκε με μια πυρκαγιά το 2019 και δεν αποκαταστάθηκε η τηλεδιοίκηση, τόνισε.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές για υποθέσεις μάλιστα που δεν αφορούσαν τα δικά τους πεπραγμένα.

«Το 2015 ανέλαβα την ευθύνη να μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής ότι έκανα κωλοτούμπα. Αργότερα ανέλαβα την ευθύνη για να κάνω αυτό που θεωρούσα πατριωτικό συμφέρον για τη χώρα και βρέθηκα στο στόχαστρο της κριτικής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και ‘γώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», είπε.

«Είναι αδιανόητο, Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επί 12 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή ενώ υπάρχει διπλή γραμμή», πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως η “διαπίστωση” του μέσου πολίτη είναι ότι το «κράτος το οποίο έχει στηθεί με τον τρόπο που στήθηκε δεν προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη».

«Εμείς κυβερνήσαμε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Νάσος Ηλιόπουλος: «Με το ψέμα της δήθεν άγνοιας ο Μητσοτάκης προσβάλλει την κοινωνία»

Εκλογές 2023: Κοινή συμπόρευση Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου στις κάλπες

Κατρούγκαλος για Τέμπη: Να έρθει στη Βουλή και ο Χατζηδάκης – Δεν θα ανεχθούμε προσπάθεια συγκάλυψης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:25