search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Η Ελβετία «κόβει» μπόνους εργαζομένων της Credit Suisse μετά την εξαγορά από την UBS

21.03.2023 20:25
credit suisse

Ντόμινο αλλαγών έχει προκαλέσει η κατάρρευση και η διάσωση της Credit Suisse, με την ελβετική κυβέρνηση, τώρα, να ετοιμάζεται να «κόψει» ορισμένα μπόνους του προσωπικού της τράπεζας.

Λίγες ημέρες μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά ορισμένα είδη μπόνους για το προσωπικό της πρώτης τράπεζας.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επικαλείται τον ελβετικό τραπεζικό νόμο, που του επιτρέπει να επιβάλει μέτρα που σχετίζονται με τις αμοιβές «εάν μια συστημικά σημαντική τράπεζα λάβει άμεση ή έμμεση κρατική ενίσχυση από ομοσπονδιακά κεφάλαια».

Η UBS προχώρησε στην εξαγορά της Credit Suisse, με την ελβετική κυβέρνηση να πιέζει σε συμφωνία. Η εξαγορά έγινε έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων σε μετοχές, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών, δηλαδή έναντι 0,76 λεπτών ανά μετοχή, η οποία είχε αξία 1,86 ελβετικό φράγκο το βράδυ της περασμένη Παρασκευής.

«Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα.

Διαβάστε επίσης:

Credit Suisse: Βάρος 13.500 δολαρίων στην πλάτη κάθε Ελβετού για τη διάσωσή της

Άδωνις Γεωργιάδης: Συμφωνία για συγκράτηση της τιμής του μπακαλιάρου στη Βαρβάκειο 

Πώς η Credit Suisse έφερε στο φως τις αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50