search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Οι (deepfake) εικόνες της σύλληψης Τραμπ

21.03.2023 17:28
trump-deepfake-arrest-1-new

Την ώρα που η φημολογία που ξεκίνησε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, περί επικείμενης σύλληψής του για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, παίρνει διαστάσεις, κάποιοι χρήστες του twitter, «κάνουν εικόνα» μια τέτοια πιθανότητα.

Χρησιμοποιώντας προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Midjourney δημιούργησαν εικόνες, για τη… σύλληψή του.

Επικαλούμενος κάποιες ασαφείς «παράνομες διαρροές», ο Τραμπ υποστήριξε ότι «θα συλληφθεί την Τρίτη», δηλαδή σήμερα. Και στη συνέχεια κάλεσε τους οπαδούς του: «διαδηλώστε, πάρτε το έθνος στα χέρια σας»…

Ο Έλιοτ Χίγκινς είναι ο ιδρυτής και διευθυντής δημιουργικού του ιστότοπου Bellingcat, μιας ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας με έδρα την Ολλανδία που ειδικεύεται στον έλεγχο γεγονότων και στη νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα.

«Δυστυχώς, αυτά τα εργαλεία για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων είναι πολύ χρήσιμα για την εξαπάτηση του κοινού», δήλωσε στο Daily Beast η Τζόαν Ντόνοβαν, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου Meme Wars. 

«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας νέας μορφής ‘προληπτικής παραπληροφόρησης’, όπου οι φήμες γίνονται πραγματικότητα μέσω της δημιουργίας βίντεο και εικόνων καλύπτουν γεγονότα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

TikTok: Η Δύση «μπλοκάρει» την πλατφόρμα βίντεο – Απαγορεύσεις στην Ολλανδία, έρευνα στην Ιταλία (videos)

«Παιχνίδια» πολέμου στη Βαλτική: Ρωσικό μαχητικό αναχαιτίζει 2 αμερικανικά βομβαρδιστικά – Βίντεο ντοκουμέντο

Σι Τζινπίνγκ: Προτεραιότητα έχουν οι σχέσεις Μόσχας – Πεκίνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50