search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:50
MENU CLOSE

Τζάκσον Πόλοκ: Βρέθηκε άγνωστος πίνακάς του σε έφοδο στη Βουλγαρία – Και Έλληνες στην επιχείρηση

22.03.2023 16:48
polok_new

Ένα άγνωστο έως τώρα έργο του σπουδαίου Αμερικανού καλλιτέχνη Τζάκσον Πόλοκ, ανακάλυψαν οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου έργων τέχνης, που μάλιστα έγινε με την συνεργασία και των ελληνικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ το έργο που βρέθηκε είναι ένας πίνακας ζωγραφικής που η αξία του υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα, Βούλγαροι και ξένοι.

Οι βουλγαρικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του άγνωστου έως σήμερα πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ, ούτε άλλα στοιχεία  για το έργο.

«Πρόκειται για διεθνή επιχείρηση με την συμμετοχή της Europol, της Ελλάδας και άλλων χωρών», δήλωσε ο Πέταρ Τοντόροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

«Με μεγάλη χαρά καταφέραμε να εντοπίσουμε και να σώσουμε αυτόν τον πίνακα και αυτή την στιγμή οι ειδικοί που τον εξέτασαν λένε πως είναι αυθεντικός», πρόσθεσε ο Πέταρ Τοντόροφ

Ο Τζάκσον Πόλοκ ήταν από τις κορυφαίες μορφές του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού στις δεκαετίες του 1940 και 1950 και έγινε γνωστός για τις ιδιαίτερες τεχνικές που ανέπτυξε, ρίχνοντας  ή στάζοντας χρώμα σε μεγάλους καμβάδες.

Ο Πόλοκ πέθανε το 1956.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στις ΗΠΑ με τον πρίγκιπα Χάρι: Κινδυνεύει να… απελαθεί επειδή παραδέχθηκε ότι έκανε ναρκωτικά

Το πήρε επάνω του ο Μακρόν: «Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

Εδιμβούργο: Πλοίο πήρε κλίση σε αποβάθρα – 25 τραυματίες και πληροφορίες για αγνοούμενους (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:47