search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:16
MENU CLOSE

Σάλος στις ΗΠΑ με τον πρίγκιπα Χάρι: Κινδυνεύει να… απελαθεί επειδή παραδέχθηκε ότι έκανε ναρκωτικά

22.03.2023 15:37
prigipas_new

Θεωρήθηκε ένδειξη θάρρους το ότι ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι κατά το παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά μπορεί χωρίς να το έχει καταλάβει να μπήκε σε μπελάδες και να χάσει τη βίζα που έχει στις ΗΠΑ, όπως λέει ένας νομικός που μίλησε στην  Page Six.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανακληθεί η βίζα του πρίγκιπα Χάρι διότι παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μανιταριών και άλλων ναρκωτικών», δήλωσε ο Νίμα Ραχμάνι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο Ραχμάνι, που είναι σήμερα πρόεδρος της νομικής εταιρίας West Coast Trial Lawyers, επισημαίνει ότι ο νόμος «δεν κάνει καμία εξαίρεση για μέλη βασιλικών οίκων ή για ψυχαγωγική χρήση» των ναρκωτικών.

Ο δούκας του Σάσεξ στο βιβλίο του «Spare» γράφει πως «έπινε πολύ», έκανε χρήση κοκαΐνης και κάπνιζε διάφορες ουσίες. Ο 38χρονος Χάρι υποστηρίζει πως έκανε χρήση κοκαΐνης στην εφηβεία του και πειραματίστηκε με ψυχοτρόπες ουσίες και μετά την ενηλικίωσή του.

«Το άρχισα για ψυχαγωγία και μετά άρχισα να καταλαβαίνω ότι μου έκανε καλό» δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι για την χρήση ουσιών, μιλώντας με τον ειδικό σε θέματα εξαρτήσεων, Γκαμπόρ Ματέ, πριν από λίγες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των ουσιών αισθανόταν «χαλάρωση, ανακούφιση, άνεση».

Ωστόσο, η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών από ξένους υπηκόους, όπως λέει ο δικηγόρος Τζέιμς Λέοναρντ, δεν συνεπάγεται  παρέμβαση των αρχών για το καθεστώς διαμονής τους στις ΗΠΑ, εκτός αν το άτομο δώσει αφορμή με κάποια ενέργειά του που παραβαίνει το νόμο.

Ο Σαμ Αντάιρ, δικηγόρος που εξειδικεύεται σε θέματα χορήγησης άδειας εισόδου στις ΗΠΑ, δήλωσε επίσης στην Page six ότι η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών από τον Χάρι «δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα» με την βίζα.

«Αν υπήρχε καταδίκη τότε πιθανώς να προέκυπτε σοβαρό θέμα με την εξασφάλιση βίζας», δήλωσε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας ότι «υπό αυτές τις συνθήκες (για τον Χάρι) δεν είναι πιθανό να δημιουργηθεί ζήτημα».

Διαβάστε επίσης:

Το πήρε επάνω του ο Μακρόν: «Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

Γαλλία: Ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον Κάρολο οι απεργοί – Μπλόκο στα τραμ για να μην μπορεί να μετακινηθεί

Τραμπ: Θέλει να του περάσουν χειροπέδες αν συλληφθεί – Ποντάρει σε show στο δικαστήριο (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:15