search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:08
MENU CLOSE

25η Μαρτίου: Με μαύρα περιβραχιόνια και πένθη για τα Τέμπη παρέλασαν μαθητές στη Λάρισα (Photos)

25.03.2023 14:36
larisa_parelasi_main

Δεν ήταν λίγοι οι μαθητές από διάφορα σχολεία της Λάρισας, οι οποίοι παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και πένθη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Άλλοι μαθητές, όπως του 7ου Γυμνασίου, παρέλασαν με κονκάρδα που ανέγραφε «ήταν έγκλημα».

Η «σιωπηρή» διαμαρτυρία εκτυλίχθηκε σε απολύτως κόσμια πλαίσια, με τον δέοντα σεβασμό στη βαρύτητα της ημέρας.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, χθες Παρασκευή, ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα, επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».

«Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από onlarisa.gr

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Μαύρα μπαλόνια και πανό για τα Τέμπη στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Γιατί έχει συνδεθεί με την 25η Μαρτίου

Αγωνία για την ψυχολόγο που αγνοείται – «Δεν ξέρουμε τι συνέβη, είμαστε διαρκώς με τη σκέψη της»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00