search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:30
MENU CLOSE

25η Μαρτίου: Με Rafale, F-16 Viper και Marder η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα (Videos)

25.03.2023 14:57
parelasi

Διπλή γιορτή σήμερα για τους απανταχού Έλληνες, για τα 202 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Τα ελληνικά Rafale, τα F-16 Viper, τα Μιράζ – 2005, τα F4 Phantom και τα Απάτσι διέσχισαν τον Αττικό Ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, έστειλαν μήνυμα κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Την ίδια στιγμή στη Λεωφόρο Αμαλίας τα τεθωρακισμένα οχήματα Marder 1A3, και τα άρματα Λέοπαρντ και τα Μ117, προκάλεσαν το χειροκρότημα των δεκάδων χιλιάδων κόσμου που παρακολούθησαν την παρέλαση.

Παρέλασαν, επίσης, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην παρέλαση δεν συμμετείχε η Ιλη Ιππικού διότι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων.

Τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Γεωργαλάς.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Με μαύρα περιβραχιόνια και πένθη για τα Τέμπη παρέλασαν μαθητές στη Λάρισα (Photos)

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Γιατί έχει συνδεθεί με την 25η Μαρτίου

Αγωνία για την ψυχολόγο που αγνοείται – «Δεν ξέρουμε τι συνέβη, είμαστε διαρκώς με τη σκέψη της»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:19