search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:43
MENU CLOSE

Βρώμη: Τρία λάθη που κάνουμε και δεν μας αδυνατίζει

25.03.2023 16:44
vromi new

Η βρώμη και συγκεκριμένα το πλιγούρι βρώμης πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές πρωινού. Εάν έχετε την εντύπωση ότι είναι ένα απλό γεύμα που αποτελείται μόνο από υδατάνθρακες, τότε έχει έρθει η στιγμή να το ξανασκεφτείτε.

Μερικά από τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε, όπως τα αναφέρει το vita.gr για να μην σας παχαίνει, περιλαμβάνει:

Το μπολ σας δεν έχει το σωστό μέγεθος

Μία από τις βασικότερες συμβουλές που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το μέγεθος της μερίδας σας.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης είναι ένα υγιεινό μέγεθος μερίδας. Αυτή η ποσότητα περιέχει 154 θερμίδες, 27 γραμμάρια (g) υδατάνθρακες και 4 g φυτικές ίνες, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, μπορείτε να την συνοδεύσετε με αυγά ή να ρίξετε από πάνω μερικά μύρτιλα.

Φτιάχνετε πλιγούρι μόνο με νερό

Εάν σας αρέσει το πλιγούρι βρώμης με νερό, τότε φυσικά μπορείτε να το συνεχίσετε. Εάν όμως, θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο τότε μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με γαλακτοκομικό και μη γαλακτοκομικό γάλα.

Αυτές οι επιλογές θα σας δίνουν μερικές επιπλέον θερμίδες: περίπου 37 ανά φλιτζάνι για το άγλυκο γάλα αμυγδάλου και περίπου 105 για το γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών αγελαδινό γάλα. Η επιλογή σας εξαρτάται από τον στόχο σας.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε το μπολ σας πιο κρεμώδες για λιγότερες θερμίδες, επιλέξτε γάλα αμυγδάλου. Αν θέλετε να προσθέσετε πρωτεΐνη, δοκιμάστε γάλα σόγιας (6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι) ή αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά (8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι).

Τρώτε την βρώμη χωρίς πρωτεΐνη

Όταν φτιάχνετε τα γεύματά σας, προσπαθήστε να έχετε πάντα κατά νου ότι πρέπει να περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη. Το ίδιο ισχύει και για το πλιγούρι βρώμης, αλλά μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντικό εδώ, γιατί είναι εύκολο να σκεφτείτε το μπολ σας ως ένα πλήρες γεύμα.

Η βρώμη παρέχει θρεπτικούς σύνθετους υδατάνθρακες και μπορείτε να την συνδυάσετε με άπαχη πρωτεΐνη και φρούτα για να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης

Αλτσχάιμερ: Η νόσος «αποτυπώνεται» στα μάτια πολύ πριν αρχίσουν τα συμπτώματα

Η βιταμίνη D και ο ρόλος της στη μείωση κινδύνου για εμφάνιση μελανώματος

Το πεντανόστιμο σνακ που «προστατεύει» από διαβήτη, καρδιά και εγκεφαλικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:40