search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:56
MENU CLOSE

Μακελειό σε σχολείο του Τενεσί: Επτά νεκροί ανάμεσά τους τρία παιδιά – 28χρονη γυναίκα η δράστις (Videos)

27.03.2023 19:40
epithesi sxoleio

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν μετά από πυροβολισμούς σε ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο Νάσβιλ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Covenant School στα περίχωρα της πόλης λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας. 

Η αστυνομία λέει ότι ο ένοπλος που εξαπέλυσε την επίθεση – ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί – σκότωσε τρία παιδιά. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις ενήλικες, μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και η γυναίκα δράστις η οποία έχει πυροβοληθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, η 28χρονη γυναίκα, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις αρχές σε ένα λόμπι στον δεύτερο όροφο του σχολείου, δήλωσε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου.

Η νεαρή γυναίκα μπήκε στο σχολείο από μια πλαϊνή είσοδο και ήταν οπλισμένη με τουλάχιστον δύο τουφέκια και ένα πιστόλι, δήλωσαν αξιωματούχοι ενώ δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Μπάιντεν: «Η ένοπλη βία κομματιάζει την ψυχή του έθνους μας»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε εκ νέου έκκληση στο Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε την ένοπλη βία», είπε ο Aμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Κομματιάζει τις κοινότητές μας, κομματιάζει την ίδια την ψυχή του έθνους μας». Αναφερόμενος ειδικότερα στις επιθέσεις σε σχολεία, τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τα σχολεία μας, ώστε να μην μετατραπούν σε φυλακές».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένως απευθύνει εκκλήσεις για την απαγόρευση των επιθετικών όπλων και τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια με σκοπό την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου προσκρούει στα πανίσχυρα λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής και σε Ρεπουμπλικάνους που τα στηρίζουν.

«Πόσα παιδιά ακόμη πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση για να εγκριθεί ο νόμος περί απαγόρευσης των επιθετικών όπλων, να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου του ιστορικού (των αγοραστών) ή να απαιτήσουν την ασφαλή αποθήκευση των όπλων;», είπε νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστες στην παρούσα φάση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Ο ένοπλος βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς και «είναι νεκρός», ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει αν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ή αν αυτοκτόνησε. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως επρόκειτο για γυναίκα.

Το Covenant School έχει περίπου 200 μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την έκτη τάξη και ιδρύθηκε το 2001, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Βήμα πίσω για Νετανιάχου – Καθυστερεί τη δικαστική αναμόρφωση έως την επόμενη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου

Αλβανία: Επίθεση με καλάσνικοφ σε τηλεοπτικό σταθμό – Ένας νεκρός

Χάμζα Γιούσαφ: O πρώτος μουσουλμάνος που θα ηγηθεί κυβέρνησης στη δυτική Ευρώπη (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 20:52