search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:49
MENU CLOSE

Μετρό: Ξεκινά ο «Μετροπόντικας» της Γραμμής 4 – Συναρμολογείται στο φρέαρ της Μεσογείων (Photos)

28.03.2023 09:56
metropontikas new

Eτοιμος να ξεκινήσει το υπόγειο ταξίδι του είναι ο «Μετροπόντικας» που θα διανοίξει τη σήραγγα της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την συναρμολόγηση του ανέβασε στο Facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

Όπως αναφέρει, ο Μετροπόντικας που θα ξεκινήσει τις εργασίες του σε λίγες εβδομάδες συναρμολογείται στο φρέαρ της οδού Μεσογείων, εκεί που θα κατασκευαστεί μελλοντικά ο σταθμός Κατεχάκη, σε βαθος περίπου 36 μέτρων.

«Και να λοιπόν που έρχεται η ώρα να ξεκινήσει μια σκουληκότρυπα σε σχήμα U, που σε κάποια χρόνια θα έρθει να αποδείξει ότι υπάρχουν και (χρονικά) συντομότερες διαδρομές από αυτές που παραλληλίζονται με μία νοητή ευθεία: Γαλάτσι – Γουδή σε 17 λεπτά με το υπερσύγχρονο Μετρό της Γραμμής 4» αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή 4 θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Πλατεία Εξαρχείων, Ακαδημία, Πλατεία Κολωνακίου, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή), 12,8 χιλιόμετρα σήραγγας, 20 συρμούς – χωρίς οδηγό – που σε ώρες αιχμής θα περνούν από τους σταθμούς κάθε 90 δευτερόλεπτα…

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Άγριο bullying σε μαθήτρια γυμνασίου – Την χτύπησαν και ανέβασαν βίντεο στο TikTok

Φωτιά τώρα στο Δερβένι Κορινθίας

Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:48