search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:45
MENU CLOSE

Ο Μανώλης Κοττάκης κατά ΑΠΕ και ΣΚΑΪ για «φίμωση» και αποσιώπηση είδησης για τον πρωθυπουργό (video)

29.03.2023 14:34
kottakis_2903_1200-700_new

Εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές θα κάνει -αν χρειαστεί- η «Εστία», προειδοποιεί ο διευθυντής της Μανώλης Κοττάκης, καταγγέλλοντας το ΑΠΕ για υποβάθμιση είδησης και μη αναφορά πηγής σε ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο αφορούσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» του περασμένου Σαββάτου (25/3) υπήρχε το ρεπορτάζ «”Βόμβες” Αναστασιάδη εναντίον Μητσοτάκη» του Μανώλη Κοττάκη, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός υπαναχώρησε σε σοβαρά θέματα της Κύπρου, με υπόδειξη των ΗΠΑ, ώστε να κατευνάσει την Τουρκία με σκοπό να ομαλοποιηθούν και να προωθηθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε εξομολογητικού ύφους συνέντευξη στον δημοσιογράφο – ιδιοκτήτη ΜΜΕ και συγγραφέα Κωστή Χατζηκωστή, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα» «βάλει» κατά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή γεωτρήσεων της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, ενώ παρενέβη και προς υπονόμευση της Κύπρου, υποστηρίζοντας αγωγό φυσικού αερίου απευθείας από την Τουρκία, προκαλώντας την οργή του τότε Κύπριου προέδρου.

Το θέμα παρουσιάστηκε ως «δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών» από το ΑΠΕ, καταγγέλλει ο διευθυντής της «Εστίας». Επίσης, ο δημοσιογράφος καλεσμένος στο κανάλι Kontra υποστήριξε πως «το Σάββατο που κυκλοφόρησε η εφημερίδα, το πρωτοσέλιδο εξαφανίστηκε σχεδόν από όλα τα “πρωινάδικα”», τονίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα «η εφημερίδα έχει κάνει προσφυγή στο ΕΣΡ και εναντίον του ΣΚΑΪ γιατί δεν διαβάζει, κάθε ημέρα, τόσο την “Εστία” όσο και την “Δημοκρατία”».

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το ΑΠΕ απέκρυψε την είδηση αλλά «φρόντισε» να έχει διάψευση Αναστασιάδη ως είδηση με τίτλο «Κύπρος: Απάντηση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών», χωρίς να αναφέρεται η είδηση η οποία διαψεύδεται, ενώ δεν δημοσιεύθηκε -κατά τους ίδιους ισχυρισμούς- η επακόλουθη απάντηση του εκδότη και συγγραφέα του βιβλίου στην οποία επισημαίνει πως τα λόγια που υπάρχουν στο βιβλίο του, είναι «100% του Νίκου Αναστασιάδη».

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Η ώρα του χειρουργείου έφτασε – Καταρρακωμένη η Μαρίνα (Videos)

«The Lord of the Rings»: Στα «κάγκελα» η PETA για τον θάνατο αλόγου στα γυρίσματα της σειράς

ΕΡΤ: Σε αντίστροφη μέτρηση για το νέο θεματικό ιντερνετικό ραδιόφωνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:42